ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Θάνατος 78χρονης στη Λέσβο: «Δεν υπήρχαν οδηγοί για να οδηγήσουν το ασθενοφόρο» λέει ο γιατρός

«Την ώρα που ειδοποιηθήκαμε για την γυναίκα, ταυτόχρονα συνέβησαν άλλα δύο περιστατικά»

Θάνατος 78χρονης στη Λέσβο: «Δεν υπήρχαν οδηγοί για να οδηγήσουν το ασθενοφόρο» λέει ο γιατρός

Θλίψη προκαλεί η κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), καθώς μια ακόμη γυναίκα –αυτή τη φορά στη Λέσβο– έχασε τη ζωή της, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να την παραλάβει από την παραλία Γαβάθα, για τις ελλείψεις μίλησε ο γιατρός που την παρέλαβε. 

Σύμφωνα με τον γιατρό, το ασθενοφόρο θα ερχόταν από το Κέντρο Υγείας Άντισσας, ωστόσο δεν υπήρχε πρωινή βάρδια καθώς οι οδηγοί είναι μόνο τέσσερις και δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες.!

Το ΕΚΑΒ Λέσβου καλύπτει μόνο την περιοχή της Καλλονής και την πόλη της Μυτιλήνης και έτσι κλήθηκε ασθενοφόρο από την Καλλονή το οποίο, όμως ήταν τελικά πολύ μακριά!

«Εκείνη την ώρα που ειδοποιηθήκαμε για την γυναίκα, ταυτόχρονα συνέβησαν άλλα δύο περιστατικά. Μία επιληπτική κρίση στην Ερεσό και σε αυτή την περίπτωση ειδοποιήσαμε το ΕΚΑΒ γιατί δεν είχαμε καλυμμένη πρωινή βάρδια. Εκεί μας ”έσωσε” ο αγροτικός μας γιατρός γιατί βρισκόταν στην περιοχή και σταθεροποίησε τον άνθρωπο. Το άλλο ήταν ένας ηλικιωμένος με κορωνοϊό που μας τον έφεραν με δικό τους αμάξι και διαπιστώσαμε ότι είχαμε λοίμωξη με κορωνοϊό. Το δικό μας ασθενοφόρο δεν είχε πάει πουθενά. Χωρίς οδηγό πού να πάει;», αναρωτιέται ο γιατρός.

Όπως τονίζει οι ελλείψεις είναι μεγάλες στην περιφέρεια Λέσβου και ειδικά στην περιοχή που συνέβη το σημερινό περιστατικό που βρίσκεται σε μια «γωνιά» του νησιού.

«Είναι πολύ οριακές οι βάρδιες με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται κάποιες είτε στις εφημερίες μας, είτε και σε καθημερινή όπως συνέβη και το χθεσινό περιστατικό με την γυναίκα στην παραλία Γαβαθά. Είμαστε στη γωνία της Λέσβου και δυστυχώς η κάλυψη από το ΕΚΑΒ γίνεται στη μία ώρα, αν τύχει κάτι και δεν έχουμε ασθενοφόρο ή αν έχουν πέσει περισσότερα από ένα περιστατικά, κάτι που γίνεται ειδικά τώρα στην καλοκαιρινή σεζόν. Έχουμε επί της ουσίας ένα ασθενοφόρο για να χρησιμοποιήσουμε, έχουμε και άλλο ένα για back-up αλλά είναι άμα χαλάσει το ένα γιατί δεν έχουμε και οδηγούς».

Η άτυχη 78χρονη πιθανότατα έπαθε έμφραγμα και μάλιστα ο γαμπρός της έκανε επί 20 λεπτά μαλάξει. Όταν πήγε το ασθενοφόρο στην παραλία είχε ήδη «φύγει».

Καταλήγοντας, ο γιατρός σημειώνει πως η κατάσταση στο νησί χειροτερεύει καθώς φεύγουν συνάδελφοι του χωρίς να γίνονται αναπληρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όσο περνάνε τα χρόνια, γίνεται χειρότερη η κατάσταση. Έχουν συνταξιοδοτηθεί δύο συνάδελφοι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει αναπληρωθεί καμία θέση. Είμαστε τρεις γιατροί, δουλεύουμε με τρεις νοσηλευτές και οι δύο θα βγουν σε λίγο και σε σύνταξη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.