Θέλετε να «καθυστερήσετε» την περίοδο σας; – Πέντε φυσικοί τρόποι για να το πετύχετε

Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε πάντα φαρμακευτική αγωγή για αυτόν τον λόγο

Θέλετε να «καθυστερήσετε» την περίοδο σας; – Πέντε φυσικοί τρόποι για να το πετύχετε

Η περίοδος έχει την τάση να εμφανίζεται πάντα εκεί που δεν την περιμένουμε και κυρίως εκεί που δεν πρέπει!

Στο πρώτο μας μπάνιο, την στιγμή που ταξιδεύουμε ή την μέρα που θέλουμε να φορέσουμε το αγαπημένο μας φόρεμα.

Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να την καθυστερήσουν φυσικά την περίοδο σας και να σας διευκολύνουν.

Η περίοδος είναι μια πολύ άβολη φάση στην καθημερινότητα μιας γυναίκας, καθώς μπορεί να είναι πολύ επίπονη, με έντονα συμπτώματα κόπωσης, κακουχίας, ζαλάδας, πονοκεφάλου… Αν βρίσκεστε ξαπλωμένες στο σπίτι χωρίς καμία υποχρέωση, τα συμπτώματα μπορούν να είναι ανεκτά. Όταν, όμως, έχετε υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας, όλα αυτά τα συμπτώματα θα σας δυσκολέψουν τη ζωή.

Υπάρχει φαρμακευτικός τρόπος να ρυθμίσετε την περίοδό σας με αντισυλληπτικά, με την καθοδήγηση πάντα του γιατρού σας, αλλά για να μην χρειαστεί να φτάσετε ως εκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω λίστα με τροφές που φαίνεται ότι μπορούν να καθυστερήσουν την περίοδό σας, χωρίς καμία παρενέργεια.

Ξίδι μηλίτη: Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε πριν τον ύπνο.

Φύλλα από σμέουρα: Πάρτε 5-6 αποξηραμένα φύλλα σμέουρου και φτιάξτε τσάι. Ξεκινήστε να το πίνετε μια εβδομάδα πριν την περίοδο.

Μαϊντανός: Πάρτε μερικά φύλλα μαϊντανού και βράστε τα σε μισό λίτρο νερού για περίπου 20 λεπτά. Σουρώστε το μείγμα σε ένα ποτήρι, προσθέστε 1 κ.γ. μέλι και πιείτε το δυο φορές την ημέρα για να καθυστερήσετε την περίοδο 3-4 ημέρες.

Νερό με λεμόνι: Προσθέστε 2 κ.γ. χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι με νερό και πιείτε.

Κανέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 ποτήρι νερό και προσθέστε ένα στικ κανέλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, σουρώστε και πιείτε το μια εβδομάδα νωρίτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.