ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Θεσσαλία: Στα 9 τα συνολικά κρούσματα λεπτοσπείρωσης – Ένας νεκρός

Δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Θεσσαλία: Στα 9 τα συνολικά κρούσματα λεπτοσπείρωσης – Ένας νεκρός

Όπως ανακοινώθηκε από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης είναι συνολικά εννέα, με έναν ασθενή να έχει καταλήξει. 

Ειδικότερα, σε «1272 προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας. Από τις προσελεύσεις αυτές οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 82 ως λοίμωξη του αναπνευστικού. Από τους ελέγχους που έγιναν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για SarsCov2.

Παρατηρείται μία μικρή αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας της γαστρεντερίτιδας και της λοίμωξης του αναπνευστικού χωρίς να υπερβαίνουν τα αναμενόμενα στο συγκεκριμένο πληθυσμό. Συνολικά το τελευταίο 24ώρο καταγράφηκαν έξι νέες νοσηλείες γαστρεντερίτιδας, και 15 νοσηλείες λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

Το τελευταίο 24ωρο επίσης πραγματοποιήθηκαν έξι έλεγχοι με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης παθογόνου του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος εκ των οποίων σε τέσσερα δείγματα ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό παθογόνου.

Επίσης έγινε ένας έλεγχος ανίχνευσης παθογόνου γαστρεντερικού όπου ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό εντεροπαθογόνου».

«Δεν παρατηρείται, λοιπόν, συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές. Ο αριθμός των κρουσμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος πιθανώς να οφείλεται στην αύξηση της θετικότητας στον κορωνοϊό που παρατηρείται στη Θεσσαλία όπως επίσης και στις περισσότερες περιφέρειες της επικράτειας», ανέφερε στη συνέχεια.

«Σήμερα δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Από τις 27/9 έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης είναι 9 εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και δύο νοσηλεύονται», τόνισε και πρόσθεσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, στο δήμο Παλαμά, τρία περιφερειακή ενότητα Λάρισας, δύο στο δήμο Λαρισαίων και ένα στο Δήμο Φαρσάλων. Δύο έχουν πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, ένα στο Δήμο Βόλου και ένα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ένα έχει πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, στο Δήμο Τρικκαίων. Και τέλος ένα έχει πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, στο Δήμο Λαμιέων σε περιοχή εκτός της Θεσσαλίας αλλά πληγείσα από τα πλημμυρικα φαινόμενα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.