ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε εκτροφείο

Η περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα είναι αρκετά απομονωμένη

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε εκτροφείο

Στο εκτροφείο του Δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη θανατωθεί όλα τα ζώα της μονάδας καθώς και τα ζώα γειτονικής εκτροφής, προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης της νόσου.

Ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι το θετικό είναι πως η περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα είναι αρκετά απομονωμένη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας, ωστόσο το δυσάρεστο στις περιπτώσεις αυτές είναι η καταστροφή των κοπαδιών των κτηνοτρόφων.

Αφρικανική πανώλη: Τα κρούσματα

Σημειώνεται ότι στις 19 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχε γνωστοποιήσει ότι το 2024 ανευρέθηκαν συνολικά σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, μία εστία αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και μία στην Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Περιφέρεια υπενθυμίζει ότι η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο αλλά είναι λοιμώδης ιογενής νόσος δεσποζόμενων και άγριων χοιροειδών, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες στη χοιροτροφία και στην αγροτική οικονομία της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.