Θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά ο πλήρως εμβολιασμένος Τζάστιν Τριντό – Προ ημερών συναντήθηκε με τον Τζο Μπάιντεν

«Είμαι καλά χάρη στα εμβόλιά μου»

Θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά ο πλήρως εμβολιασμένος Τζάστιν Τριντό – Προ ημερών συναντήθηκε με τον Τζο Μπάιντεν

O πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι βρέθηκε εκ νέου θετικός στην Covid-19, χωρίς ωστόσο να έχει σοβαρά συμπτώματα, όπως τον περασμένο Ιανουάριο.

«Θα ακολουθήσω τις συστάσεις της δημόσιας υγείας και θα απομονωθώ. Είμαι καλά, και αυτό χάρη στα εμβόλιά μου», εξήγησε σε μήνυμά του Twitter ο αρχηγός της καναδικής κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε στο Λος ‘Αντζελες, για τη σύνοδο κορυφής της Αμερικής, μαζί με άλλους 20 ηγέτες της αμερικανικής ηπείρου προκειμένου να συζητήσουν θέματα που επηρεάζουν τις χώρες τους, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου, ο Τριντό είχε ειδικότερα διμερή συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού, στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν ήταν στενή επαφή του Τριντό, που βρέθηκε θετικός μετά τη Σύνοδο κορυφής της Αμερικής στην Καλιφόρνια.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο 50χρονος Καναδός πρωθυπουργός είναι θετικός στην Covid. Στις 31 του περασμένου Ιανουαρίου, στην αρχή της κρίσης με τους οδηγούς φορτηγών, χρειάστηκε να τεθεί για μέρες σε απομόνωση αφότου διαγνώστηκε με Covid.

Ο Τριντό έκανε τρεις δόσεις εμβολίου και κάλεσε ξανά τους Καναδούς να εμβολιαστούν στο ίδιο μήνυμά του στο Twitter. “Εάν δεν έχετε κάνει ακόμη, κάντε τα εμβόλια ή τις αναμνηστικές δόσεις. Ας προστατεύσουμε το σύστημα υγείας μας και ας προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον“.

Παρότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμη στον Καναδά, «οι δείκτες δραστηριότητας της νόσου συνεχίζουν να δείχνουν σημάδια μείωσης της μετάδοσης στις περισσότερες περιοχές», δήλωσε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας πριν από λίγες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε εθνική κλίμακα, το ποσοστό θετικότητας στα εργαστηριακά τεστ από την 25η έως την 31η Μαΐου μειώθηκε περαιτέρω για να διαμορφωθεί στο 8,4%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.