Τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν θυμώνουμε

Ο θυμός είναι μία φυσική αντίδραση που κυκλοφορεί ανάμεσα μας

Τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν θυμώνουμε

Νευριάζεις συχνά τώρα με τον εγκλεισμό; Νιώθεις πως το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι και ετοιμάζεσαι να φρικάρεις; Είναι ο θυμός που αρχίζει να κατακτά το σώμα σου. Τι γίνεται εκείνη την στιγμή ωστόσο στον οργανισμό σου;

Βήμα 1ο

Ο θυμός είναι μία φυσική αντίδραση που κυκλοφορεί ανάμεσα μας από τότε που μέναμε στις σπηλιές. Ενεργοποιείται όταν νιώθουμε ότι βρισκόμαστε υπό απειλή και ταξιδεύει στα γονίδια μας από τότε που επιχειρούσαμε να χτυπάμε τα μαμούθ με τα ακόντια.

Τώρα βέβαια, το αισθάνεσαι μέσα στο αυτοκίνητο, στα μπαρ και όταν μαλώνεις με τον κολλητό σου για το ποδόσφαιρο.

Βήμα 2ο

Όταν αυτή η διαδικασία ενεργοποιείται, το σώμα στέλνει πιο γρήγορα το αίμα στην καρδιά και στους πνεύμονες, που έχει ως αποτέλεσμα να αναπνέεις πιο γρήγορα και να αυξάνονται οι ρυθμοί της καρδιάς σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχεις περισσότερη αδρεναλίνη, άρα και ενέργεια. Το αν θα παλέψεις ή θα τρέξεις μακριά είναι δική σου επιλογή.

Βήμα 3ο

Οι κόρες των ματιών σου διαστέλλονται έτσι ώστε να μπορείς να έχεις καλύτερη αντίληψη και οπτική της απειλής. Ειδικότερα, οι αισθήσεις σου κορυφώνονται έτσι ώστε να μπορέσεις να προστατευτείς και ανεβαίνει ταυτόχρονα και η θερμοκρασία του σώματός σου.

Βήμα 4ο

Γνωστό και ως βήμα αντίδρασης. Σε αυτό το σημείο μπορείς να κάνεις δύο διαφορετικά πράγματα. Είτε να προσπαθήσεις να ανακτήσεις τον έλεγχο του σώματός σου και να ρίξεις τους καρδιακούς παλμούς ή να συνεχίσεις να αφήνεις ανεξέλεγκτο τον θυμό σου που θα οδηγήσει στο να σε ελέγξει το ίδιο σου το σώμα.

Βήμα 5ο

Τελικά την κέρδισες την αντιπαράθεση ή όχι; Το άνοιξες το κεφάλι σου ή μπα; Όποια και αν ήταν η κατάληξη, ακόμη και αν κέρδισες την μάχη έχασες τον πόλεμο. Μάλλον τον χάνεις κάθε φορά που έρχεσαι σε μία τέτοια κατάσταση, γιατί η απότομη αύξηση αρτηριακής πίεσης οδηγεί σε προβλήματα υγείας που έχουν να κάνουν τόσο με το καρδιοαγγειακό σύστημα όσο και με τον ψυχισμό σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.