ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στο «Αττικόν»

Πώς μεταφέρθηκε το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στο «Αττικόν»

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων και τον εντοπισμό του πρώτου ύποπτου κρούσματος στη χώρα μας.

Πρόκειται για Βρετανό τουρίστα ο οποίος, μαζί με τη συνοδό του που είναι ασυμπτωματική, νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν σταλεί στο εργαστήριο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα αύριο.

Πώς μεταφέρθηκε το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων

Μέσα σε ειδικές κάψουλες έγινε από την Κεφαλονιά στην Αθήνα η αεροδιακομιδή του 29χρονου που εμφάνισε συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς και της συντρόφου του.

Το Σάββατο το βράδυ προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να παραλάβει το ζευγάρι των τουριστών που διαγνώσθηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων.

Το ιατρικό προσωπικό, όπως αναφέρει το kefaloniapress, φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δύο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμενες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης, EpiShuttle, που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι ρουμανικής εθνικότητας, ο οποίος ζει στην Ελλάδα, αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του. Η φίλη του είναι ασυμπτωματική, ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ζευγάρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου τους παρέλαβε το επιτελείο του κ. Τσιόδρα, καθώς ο καθηγητής τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που θα ασχοληθούν με το πρώτο περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα σε τουρίστες της Κεφαλονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.