ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τι είναι η ομίχλη του εγκεφάλου που ταλαιπωρεί εκατομμύρια κόσμου;

Δείτε πως θα την αντιμετωπίσετε

Τι είναι η ομίχλη του εγκεφάλου που ταλαιπωρεί εκατομμύρια κόσμου;

Είναι μια δύσκολη κατάσταση που ταλαιπωρεί έναν στους τέσσερις συνανθρώπους μας, και δεν γνωρίζει από ηλικίες. Η ομίχλη του εγκεφάλου, όπως την αποκαλούν οι επιστήμονες είναι η δυσκολία που εμφανίζεται ξαφνικά ώστε να θυμηθείτε κάτι που έγινε στο κοντινό παρελθόν, ή η αδυναμία να κάνετε απλές πράξεις, η να θυμηθείτε έναν δρόμο ή μια διεύθυνση.

Η επίδραση της είναι προσωρινή όμως όταν εμφανίζεται αρκετά συχνά, τότε δημιουργεί εξάντληση και στρες.

Πριν πανικοβληθούμε οι ειδικοί συστήνουν να κάνουμε μερικά απλά πράγματα που μπορούν να “διαλύσουν” την ομίχλη και να επαναφέρουν την κανονικότητα.

Κοιμηθείτε καλύτερα

Αποφύγετε να εργάζεστε πριν πέσετε για ύπνο, κλείστε τις οθόνες που εκπέμπυν μπλε φως, και βρείτε την θερμοκρασία που σας ηρεμεί. 7 ώρες ποιοτικού ύπνου μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ενέργεια στον εγκέφαλο να ανταπέξελθει σε οποιαδήποτε συνθήκη.

Αλλάξτε διατροφή

Πάρτε χαρτί και μολύβι. Βάλτε στη λίστα με το σούπερ μάρκετ. φρούτα, λαχανικά, και τροφές που είναι πλούσιες σε ω-3 λιπαρά. Απαγορεύονται οι επεξεργασμένες τροφές και η κατάχρηση του αλκοόλ.

Μειώστε το άγχος σας

Όταν ο εγκέφαλος δουλεύει στο “κόκκινο”, για πολλές ώρες, εξαντλείται και η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη όταν η κατάσταση αυτή είναι μόνιμη. Βρείτε μια ώρα για τον εαυτό σας και ξεκινήστε μια δραστηριότητα που καθαρίζει το μυαλό σας και ρίχνει τους ρυθμούς σας.

Γυμνάστε τον εγκέφαλό σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσπαθήστε 3 φορές την εβδομάδα να γυμνάζετε τον εγκέφαλό σας. Είτε λύνοντας κάποιο σταυρόλεξο, είτε ένα sudoku είτε παίζοντας κάποιο παιχνίδι στρατηγικής. Αν πάλι δεν είστε φανατικοί των παραπάνω, προσπαθείτε να θυμηθείτε δύσκολες ημερομηνίες από τη ζωή σας ή τηλέφωνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.