ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι είναι το μασάζ γονιμότητας και πως μπορεί να βοηθήσει

Μπορούν τα μασάζ γονιμότητας να βοηθήσουν στη σύλληψη;

Τι είναι το μασάζ γονιμότητας και πως μπορεί να βοηθήσει

Πολλά προβλήματα μπορούν  να προκύψουν όταν φτάσει η πολυπόθητη στιγμή της σύλληψης. Ουκ ολίγα ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με την υπογονιμότητα, βλέποντας τους μήνες να περνούν ο ένας μετά τον άλλο δίχως τη ροζ θετική γραμμή που περιμένουν να δουν στο τεστ εγκυμοσύνης.

Πολλές γυναίκες λοιπόν προσπαθούν να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους είτε μέσω της διατροφής τους, είτε αλλάζοντας τις συνήθειες και την καθημερινότητά τους, είτε κάνοντας μασάζ.

Τι είναι το μασάζ γονιμότητας;

Είναι ένα είδος μασάζ που στοχεύει στη βελτίωση της γονιμότητας και της υγείας των αναπαραγωγικών οργάνων. Είναι μια απολύτως φυσική τεχνική με οφέλη που περιλαμβάνουν τη βελτίωση της υγείας της κοιλιάς, την αναπαραγωγική υγεία και τον εμμηνορροϊκό κύκλο.

Μπορούν τα μασάζ γονιμότητας να βοηθήσουν στη σύλληψη;

Αν και δεν υπάρχει έρευνα που να αποδεικνύει ότι το μασάζ γονιμότητας βελτιώνει τη γονιμότητα, μπορεί όμως να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το μασάζ μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα ενώ αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της διάθεσης και της ευεξίας. Επομένως, ενώ δεν υπάρχει άμεση απάντηση στο «Αν έχουν επιτυχία τα μασάζ γονιμότητας;», ο συνδυασμός μασάζ γονιμότητας με άλλες συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πιθανοτήτων σύλληψης.

Τα οφέλη του μασάζ γονιμότητας

Οι τακτικές συνεδρίες μασάζ γονιμότητας ή ή μασάζ μήτρας μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Ορμονική ισορροπία

Το τακτικό μασάζ μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος στα όργανα και να μεταφέρει τις ορμόνες που υπάρχουν στο αίμα στον επιθυμητό προορισμό.

Οξυγονωμένο αίμα

Η ενίσχυση του οργανισμού με επιπλέον οξυγόνο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την πρόληψη ή την καταπολέμηση πολλών καταστάσεων.

Καλή κυκλοφορία αίματος

Το μασάζ βοηθά όχι μόνο στην καλή κυκλοφορία του αίματος αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τη μήτρα να καθαρίσει όλο το παλιό αίμα που έχει κολλήσει μέσα της μετά την έμμηνο ρύση.

Ουλώδης ιστός

Το μασάζ γονιμότητας μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση του ουλώδους ιστού (συμφύσεων) στη μήτρα, που σχετίζεται με την υστερεκτομή, τα προβλήματα της πυέλου, τις βουλωμένες σάλπιγγες και τις χειρουργικές επεμβάσεις στην περιοχή της κοιλιάς.

Μείωση πόνου

Το μασάζ γονιμότητας βοηθά στη διαχείριση του πόνου της περιόδου και στην αύξηση της υγείας της μήτρας. Με λίγα λόγια θα ενισχύσει την κινητικότητα του εντέρου, βοηθώντας την αποτοξίνωση του σώματος.

Πότε να κάνω μασάζ γονιμότητας;

Σε περιπτώσεις φυσικής σύλληψης, το μασάζ γονιμότητας μπορεί να γίνεται καθημερινά μέχρι μια μέρα ημέρα πριν την ωορρηξία. Σε περιπτώσεις άλλων μεθόδων όπως η ενδομήτρια σπερματέγχυση, η εξωσωματική γονιμοποίηση θα πρέπει ρωτήσετε τον γιατρό σας.

Πότε να αποφύγω το μασάζ γονιμότητας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μασάζ γονιμότητας πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια των παρακάτω περιπτώσεων:

  • Αν είστε έγκυος ή υπάρχουν υποψίες εγκυμοσύνης
  • Κάθε μήνα μετά την ωορρηξία, μιας και μπορεί να επηρεάσει την επόμενη περίοδο
  • Όταν νιώθετε πόνο κατά τη διάρκεια του μασάζ
  • Αν έχετε περίοδο
  • Αν θηλάζετε
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.