Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν κάνεις σεξ

Οι χημικές ουσίες που παράγει ο οργανισμός

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν κάνεις σεξ

Τo Pure Wow συνεργάστηκε με τη Dr. Nan Wise, ερευνήτρια νευροεπιστήμης και συγγραφέα του «Why Good Sex Matters», για όλα όσα συμβαίνουν στον εγκέφαλο μας κατά τη διάρκεια του σεξ.

1. Η ροή του αίματος στον εγκέφαλο αυξάνεται

Σύμφωνα με τη Wise, ο εγκέφαλος είναι το πιο ισχυρό σεξουαλικό όργανο που υπάρχει – ισχυρισμό που υποστηρίζει η έρευνά της για τον γυναικείο οργασμό. Αρχικά, η διέγερση των γεννητικών οργάνων παράγει τόσες πολλές πληροφορίες για τους μυς και τα νεύρα που στον εγκέφαλο συντελείται σημαντική αύξηση της ροής του αίματος και του οξυγόνου.

2. Περιοχή του εγκεφάλου συνδεδεμένη με τα γεννητικά όργανα ενεργοποιείται

Με άλλα λόγια, είναι το μέρος του εγκεφάλου που ενεργοποιείται με τη διέγερση. Μέχρι πρόσφατα, ο αισθητηριακός φλοιός των γεννητικών οργάνων είχε εντοπιστεί μόνο στους άνδρες… αλλά αποδεικνύεται ότι το ίδιο μέρος του εγκεφάλου ενεργοποιείται όταν διεγείρονται ο κόλπος, η κλειτορίδα, ο τράχηλος της μήτρας και/ή οι θηλές μιας γυναίκας. (Όσο περισσότερες ερωτογενείς ζώνες διεγείρετε ταυτόχρονα, τόσο πιο έντονη θα είναι η κορύφωσή σας)

3. Οι ορμόνες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην έρευνά της για το θέμα, η Wise διαπίστωσε ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα σε πολλές περιοχές «αυξήθηκε σταδιακά μέχρι τον οργασμό, κορυφώθηκε στον οργασμό και στη συνέχεια μειώθηκε». Μία από τις περιοχές που επηρεάζονται είναι ο επικλινής πυρήνας – ένα βασικό μέρος του του εγκεφάλου που έχει σχετιστεί με την απόλαυση, με τη συμπεριφορά με κίνητρο την ανταμοιβή (reward) και τον εθισμό και λειτουργεί με ντοπαμίνη. Η δραστηριότητα του αυξάνεται επίσης κατά τη διάρκεια του σεξ και κορυφώνεται στον οργασμό, με αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης και ενδορφινών. Με άλλα λόγια, ένας οργασμός (και όσα οδηγούν σε έναν) παράγει έναν συνδυασμό χημικών ουσιών που φέρνουν χαρά και ηρεμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.