ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε καθημερινά μία μπάλα παγωτό;

Αποτελεί αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε καθημερινά μία μπάλα παγωτό;

Το παγωτό, αδιαμφισβήτητα, αποτελεί αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε καθημερινά μία μπάλα παγωτό;

Το παγωτό βοηθάει στη γονιμότητα

Ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το 2008 επιδημιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μοιράστηκαν ορισμένους διατροφικούς παράγοντες που μπορεί να βοηθήσουν τα άτομα που παλεύουν με την υπογονιμότητα να έχουν καλύτερα αποτελέσματα γονιμότητας.

Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, διαπίστωσαν ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη αυτού του πληθυσμού. Ένα ποτήρι πλήρες γάλα ή μια μερίδα τυρί μετράει ως μια μερίδα γαλακτοκομικών υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Κάτι που ισχύει και για το παγωτό.

Μπορεί να μην κοιμάστε καλά

Μία μελέτη στο Journal of Sleep Medicine έδειξε ότι η κατανάλωση τροφών με λίγες φυτικές ίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά συνδέεται με ελαφρύτερο ύπνο και περισσότερες νυχτερινές αϋπνίες. Η κατανάλωση περισσότερης ζάχαρης, ειδικά τη νύχτα, μειώνει την ποσότητα του βαθύ και αναζωογονητικού ύπνου από τον οποίο μπορεί να επωφεληθεί το σώμα σας.

Θα σας κάνει να πάρετε κιλά

Είναι γνωστό ότι το παγωτό περιέχει υψηλές ποσότητες θερμίδων, γεγονός που δεν αποτελεί και την καλύτερη επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Μπορεί να έχετε υγιή οστά

Το ασβέστιο είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει την υγεία των οστών. Μισό φλιτζάνι παγωτό περιέχει περισσότερα από 80 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου, βοηθώντας τον οργανισμό σας να τροφοδοτηθεί με αυτό το σημαντικό μέταλλο. Το παγωτό περιέχει, επίσης, μαγνήσιο και ψευδάργυρο -επίσης θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία των οστών.

Προκαλεί φούσκωμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, η κατανάλωση παγωτού μπορεί να σας αφήσει με πόνο στο στομάχι, φούσκωμα ή άλλα δυσάρεστα γαστρεντερικά συμπτώματα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιλογές παγωτού χωρίς γαλακτοκομικά, που αποτελούν ιδανική λύση για όσους δεν ανέχονται τη λακτόζη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.