ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τik Tok: Δημιουργεί πρόβλημα στον ύπνο των εφήβων – Πώς να «ξεκολλήσουν»

Τί έδειξε έρευνα

Τik Tok: Δημιουργεί πρόβλημα στον ύπνο των εφήβων – Πώς να «ξεκολλήσουν»

Mε τη νέα σχολική χρονιά να έχει ξεκινήσει, ξεκινούν και τα προβλήματα των νέων όπως είναι η έλλειψη ύπνου και η νύστα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το παιδί δεν ξεκουράζεται αλλά ένας από τους κύριους είναι το «χάζεμα» στο κινητό και ειδικά στην πλατφόρμα Τik Tok.

Μια νέα έρευνα με περισσότερα από 2.000 άτομα από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου (AASM) αποκαλύπτει ότι το 93% των Gen Z έχουν χάσει τον ύπνο τους αφού η εν λόγω ηλικιακή ομάδα ξενυχτάει για να ασχοληθεί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο ύπνος είναι σημαντικός για τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη των νέων και η ανεπαρκής ανάπαυση μπορεί να επηρεάσει τη σωστή ανάπτυξη και εξέλιξη», λέει ο Azizi Seixas, PhD, διευθυντής του Media and Innovation Laboratory and Center for Translational Sleep and Circadian Sciences στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, Miller School of Medicine.

Η έρευνα έχει δείξει ότι ο εγκέφαλος δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την ηλικία των 25 ετών κι έτσι είναι δεδομένο πως χρειάζεται περισσότερος ύπνος. Ωστόσο, οι νέοι δεν είναι οι μοναδικοί που μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά για να κάνουν scrolling στα social media. Η έρευνα της AASM διαπίστωσε ότι το 80% των συμμετεχόντων παραδέχθηκε ότι ξενυχτάει για να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και οι ειδικοί προτείνουν ότι οποιαδήποτε χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, το TikTok, το οποίο το 2021 ξεπέρασε το Facebook και το Google ως ο πιο δημοφιλής πλατφόρμα στον κόσμο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για τον ύπνο καθώς το συνεχές scrolling από viral βίντεο σε viral βίντεο προκαλεί εθισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamasnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.