ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τήνος: O πατέρας του 3χρονου αγοριού που πνίγηκε από σταφύλι καταγγέλλει υπολειτουργία του ΚΥ

Δεν υπάρχουν γιατροί για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά

Τήνος: O πατέρας του 3χρονου αγοριού που πνίγηκε από σταφύλι καταγγέλλει υπολειτουργία του ΚΥ

Ο θάνατος του 3χρονου αγοριού στην Τήνο, που πνίγηκε από ρώγες σταφυλιού, έφερε στην επιφάνεια τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι έγιναν τα αδύνατα δυνατά από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για να σωθεί το αγοράκι, καθώς δύο παιδίατροι, ένας καρδιολόγος και τέσσερις αγροτικοί ιατροί έδωσαν μάχη για να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή.

Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού κάνει λόγο για υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του βίντεο που δείχνει πως στις 09:01 το παιδί ήταν ζωντανό.

Το τρίχρονο αγοράκι έφτασε στο Κέντρο Υγείας στις 09:02 συνοδεία περιπολικού. Την ώρα εκείνη το παιδί είχε σφυγμό, αλλά δεν ανέπνεε, με τον πατέρα να υποστηρίζει πως οι γιατροί δεν ασχολήθηκαν με το παιδί επί τόπου, τονίζοντας πως εκείνα ήταν τα κρίσιμα λεπτά θα έσωζαν τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν γιατροί για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά

Καταγγελία που έφερε στο φως το MEGA κάνει λόγο για υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Τήνου, με μαρτυρίες να αναφέρουν πως δεν υπάρχουν γιατροί που να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά.

Η κα Ειρήνη, κάτοικος του νησιού είπε: «Από οικογενειακό περιστατικό γνωρίζω ότι ενώ υπάρχουν μηχανήματα, δεν υπάρχουν γιατροί για να τα λειτουργήσουν. Υπάρχει όμως και η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας»

Όπως είπε η κα Ειρήνη, συγγενικό της πρόσωπο έπαθε κάταγμα στο πόδι και δεν μπορούσε να βγάλει ακτινογραφία, καθώς δεν υπήρχε ακτινογράφος στο ΚΥ Τήνου και αναγκάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα.

Κτηνίατρος βοήθησε ασθενή για ακτινογραφία

Σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, ασθενής δεν μπόρεσε να βγάλει ακτινογραφία και τελικά τον εξυπηρέτησε κτηνίατρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι του νησιού αναφέρουν πως θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι γιατροί στο Κέντρο Υγείας όχι μόνο το καλοκαίρι, όταν υπάρχει μαζική έλευση τουριστών, αλλά και τον χειμώνα για να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.