ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το φυτό «φάρμακο» που πρέπει να έχουμε όλοι σπίτι μας

Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φυσικά και φυτικά σκευάσματα, ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό

Το φυτό «φάρμακο» που πρέπει να έχουμε όλοι σπίτι μας

Το σπαθόχορτο, με το έντονο κίτρινο χρώμα, ανθίζει για έναν μήνα στις αρχές κάθε Μαΐου. Το φυτό αυτό έχει πολλές θεραπευτικές αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες.

Το σπαθόλαδο ή βαλσαμέλαιο, στην επίσημη ονομασία του Hypericum oil ή St. John’s wort oil, έχει ως κύριο συστατικό του το βαλσαμόχορτο, στην περίοδο της ανθοφορίας του.

Ποιος από τους ακόλουθους υπουργούς θεωρείτε ότι είναι πιο αντιπαθής για το πολιτικό του έργο;

  • Άδωνις Γεωργιάδης (67%, 9.863 Votes)
  • Δημήτρης Καιρίδης (28%, 4.070 Votes)
  • Μάκης Βορίδης (5%, 803 Votes)

Σύνολο ψήφων: 14.736

Loading ... Loading ...

Το σπαθόλαδο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φυσικά και φυτικά σκευάσματα, ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Διαθέτει μια σειρά από ιδιότητες, ιδιαίτερα χρήσιμες για την υγεία, και χρησιμοποιείται για την επίλυση πολλών προβλημάτων.

Παράλληλα, χρησιμοποιείται και για την περιποίηση προσώπου και σώματος, αναδεικνύοντας την ομορφιά του υγιούς δέρματος και των λαμπερών μαλλιών.

Χάρη στις ρητίνες και την υπερικίνη που περιέχει, το σπαθόλαδο είναι ιδανικό για την επούλωση πληγών, εγκαυμάτων και μωλώπων.

Σταματάει την αιμορραγία, ενώ ταυτόχρονα απολυμαίνει το τραύμα και ανακουφίζει από τον πόνο. Επιπλέον, η αντιφλεγμονώδης και αντισηπτική του δράση προστατεύουν την πληγή από τον υποτροπιασμό και τις μολύνσεις.

Για να το εφαρμόσετε, αρκεί να εμποτίσετε μια γάζα με λίγο από το έλαιο και να εφαρμόσετε τοπικά, στην προβληματική περιοχή.

Αναλγητικό

Το σπαθόλαδο, είναι το ιδανικότερο ίαμα για την ανακούφιση από ρευματικούς πόνους και πόνους των αρθρώσεων. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ισχιαλγιών και νευραλγιών.

Επίσης, μειώνει την αίσθηση του πόνου στους τραυματισμούς των νεύρων και στις αρθρώσεις. Για να επωφεληθείτε την παυσίπονη δράση του, εφαρμόστε λίγο από το έλαιο στην περιοχή και κάντε ελαφρές εντριβές.

Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να κάνετε θεραπευτικό μασάζ σε όλο το σώμα για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ταυτόχρονα, το βαλσαμέλαιο συστήνεται και για την ανακούφιση από στομαχικά έλκη και καταπραΰνει την κολίτιδα.

Για άμεσα αποτελέσματα δοκιμάστε το ως πόσιμο, καταναλώνοντας μια κουταλιά κάθε μέρα.

Αποτελεί φυσικό αντικαταθλιπτικό

Ανάμεσα στην πληθώρα των βοτάνων, το φυτό αυτό, αποτελεί το κορυφαίο αντικαταθλιπτικό. Το κύριο προϊόν του, δηλαδή το σπαθόλαδο, αποτελεί το φάρμακο κατά της κατάθλιψης.

Περιλαμβάνει πολύτιμες ουσίες, οι οποίες ενεργοποιούν τον νευροδιαβιβαστή της σεροτονίνης για καλύτερη διάθεση.

Εάν επιθυμείτε, λοιπόν, να αναζητήσετε φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τον εχθρό της μελαγχολίας, τότε μια κουταλιά σπαθόλαδο καθημερινά μπορεί να αντιμετωπίσει τα ήπια συμπτώματά της και θεωρείται ισάξια της συνταγογραφούμενης δοσολογίας αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Επιστημονικές μελέτες, έχουν αναδείξει την θεραπευτική του αξία, γι’ αυτό και η χρήση του αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Ενδεικτικά:

-Ανακουφίζει από φλεγμονές και ερεθισμούς

-Καταπραΰνει από τσιμπήματα εντόμων

-Επουλώνει τις πληγές από τραυματισμούς και κατακλίσεις

-Θεραπεύει από εγκαύματα και δερματίτιδες

-Καταπολεμά τις αιμορροΐδες

-Καταπραΰνει από ισχιαλγίες και μυαλγίες

-Μειώνει τους πόνους της μέσης και τους ρευματισμούς

-Τονώνει το νευρικό σύστημα και αποκαθιστά τις βλάβες του

-Καταπολεμά τα στομαχικά έλκη και τα εσωτερικά καψίματα

-Βοηθάει στην απόχρεμψη

-Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της έμμηνου ρήσης

-Απαλλάσσει από την αϋπνία

-Είναι καλό ηρεμιστικό

-Αντιμετωπίζει την ήπια ή μέτρια μορφή κατάθλιψης

-Βελτιώνει τη διάθεση και χαρίζει ευεξία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.