ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το γνωρίζατε; Αυτό είναι το κόλπο με το κουτάλι που διώχνει τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιού

Ποιες άλλες πρακτικές αξίζει να δοκιμάσετε

Το γνωρίζατε; Αυτό είναι το κόλπο με το κουτάλι που διώχνει τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιού

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το κόλπο με το κουτάλι το οποίο μπορεί να διώξει τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιού, ωστόσο υπάρχουν και άλλες πιο αποτελεσματικές και σίγουρα πιο ακίνδυνες λύσεις.

Αν και μπορείτε να διώξετε τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιού με κρέμες χωρίς συνταγή και σπιτικές θεραπείες, πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι η χρήση θερμότητας μπορεί να βοηθήσει.

Ορισμένοι χρήστες του TikTok ισχυρίζονται ότι ένα ζεστό κουτάλι διώχνει γρήγορα τον κνησμό και την ενόχληση από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

«Μπορώ να σας βοηθήσω να απαλλαγείτε από τη φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματα κουνουπιών σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φλιτζάνι, ένα κουτάλι και λίγο νερό», είπε ένας χρήστης. «Βάλτε ένα φλιτζάνι με νερό στο μικροκύματα για ένα λεπτό, στη συνέχεια βάλτε ένα κουτάλι στο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το κουτάλι και πιέστε το πάνω στο δάγκωμα του κουνουπιού».

Ειδικοί ωστόσο αναφέρουν ότι αν και αυτό το κόλπο μπορεί να είναι αποτελεσματικό για μερικά λεπτά, μπορεί να είναι και επικίνδυνο, γιατί κάποιος μπορεί να προκαλέσει περισσότερη φλεγμονή ή ερεθισμό στην πληγείσα περιοχή ή ακόμα και έγκαυμα.

Η χρήση θερμότητας – καψαϊκίνη, ζεστό ντους, ζεστό νερό, ζεστές κομπρέσες – λειτουργεί για μερικούς ανθρώπους επειδή ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη οδό σήματος στα αισθητήρια νευρικά κύτταρα στο δέρμα που έχει φαγούρα. Όταν εφαρμόζεται θερμότητα στο δέρμα, δρα σαν «αντιερεθιστικό» στα νευρικά κύτταρα και εμποδίζει τη μετάδοση του σήματος του κνησμού στον εγκέφαλο, και έτσι δεν έχει την αίσθηση του κνησμού.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με το πώς το φιλί ενός γονέα σε ένα τραυματισμό του παιδιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, επειδή η θερμότητα παρέχει αντιδιέγερση που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των νευρικών κυττάρων από τη μετάδοση του σήματος της φαγούρας.

Μυστικά για να διώξετε τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιού

Κρύες κομπρέσες: Βάλτε το πολύ για 10 λεπτά μία κρύα κομπρέσα σε οποιαδήποτε πληγείσα περιοχή για να μειώσει το πρήξιμο και τον κνησμό.

Τοπικές κρέμες: Οι κρέμες κατά του κνησμού χωρίς συνταγή ή ακόμη και οι συνταγογραφούμενες κρέμες κορτιζόνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της φλεγμονής και την ανακούφιση από τον κνησμό.

Αντιισταμινικά: Η λήψη αντιισταμινικών φαρμάκων μπορεί να μειώσει την αλλεργική αντίδραση που σχετίζεται με τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικές θεραπείες: Η εφαρμογή οικιακών θεραπειών όπως ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού στην πληγείσα περιοχή του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κνησμού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βάλετε κολλοειδές πλιγούρι βρώμης που μπορεί να είναι καταπραϋντικό για το ερεθισμένο ή με κνησμό δέρμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.