ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το λάθος που κάνετε με τις μπανάνες και μαυρίζουν – Πώς θα τις διατηρήσετε φρέσκες 

Οι μπανάνες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μόλις φτάσουν το επιθυμητό επίπεδο ωρίμανσης

Το λάθος που κάνετε με τις μπανάνες και μαυρίζουν – Πώς θα τις διατηρήσετε φρέσκες 

Η Real Simple συμβουλεύει ότι οι μπανάνες πρέπει να καταναλώνονται φρέσκιες και δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο. 

Για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από το φως του ηλίου επειδή η αυξημένη θερμοκρασία τις κάνει να ωριμάζουν γρηγορότερα.

Προτείνει να τυλίγεται μια μεμβράνη γύρω από την άκρη της μπανάνας, δηλαδή το σημείο που συνήθως βρίσκονται ενωμένες οι μπανάνες. Αυτό τις κρατά περισσότερο φρέσκιες επειδή παγιδεύει το αέριο αιθυλένιο στην κορυφή της, από όπου και εκπέμπεται, χωρίς να το αφήνει να εξαπλωθεί.

Όπως και άλλα φρούτα, οι μπανάνες παράγουν τη φυτική ορμόνη γνωστή ως αιθυλένιο, η οποία είναι ένα άχρωμο, άοσμο αέριο. Πρόκειται για το κλειδί της διαδικασίας ωρίμανσης. Τα υψηλά επίπεδα του αερίου κάνουν τις μπανάνες να μαλακώσουν και να μετατραπούν από πράσινες σε κίτρινες και έπειτα σε καφέ.

Επίσης, αποφύγετε να τοποθετείτε τις μπανάνες σε κλειστούς χώρους, όπως σε μια πλαστική σακούλα ή συρτάρι ψυγείου, γιατί μπορεί να παγιδεύσουν το αιθυλένιο και να επιταχύνουν την ωρίμανση.

Όσον αφορά τη διατήρηση της μπανάνας στο ψυγείο, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά να τις αποθηκεύετε στους 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου, που είναι περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μπανάνες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μόλις φτάσουν το επιθυμητό επίπεδο ωρίμανσης, αν κρυώσουν νωρίτερα μπορεί να αποχρωματιστούν ή να έχουν μια πικρή γεύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.