ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το σημάδι καρκίνου του προστάτη που αγνοεί πάνω από το 40% των ανδρών

Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Το σημάδι καρκίνου του προστάτη που αγνοεί πάνω από το 40% των ανδρών

Μια έρευνα έδειξε πως το 43% των ανδρών αγνοούν ένα βασικό σημάδι που μπορεί να είναι σύμπτωμα για τον καρκίνο του προστάτη.

Ειδικότερα, το σημάδι αυτό είναι η συχνή ανάγκη για ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που ξυπνάνε μέσα στη νύχτα για να πάνε στην τουαλέτα. Βέβαια, δεν σημαίνει πάντα ότι είναι ένα κακό σημάδι. Όμως μονάχα οι μισοί συνειδητοποιούν ότι ίσως πρόκειται για σημάδι καρκίνου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Νοσοκομείου King Edward VII, μόνο το 20% των ανδρών συνδέουν την συχνή ούρηση το βράδυ με κάποιο πρόβλημα στον προστάτη ενώ το 29% το συνδέει με την ηλικία όσο μεγαλώνουν. Το 43% αγνοεί το πρόβλημα και δεν επισκέπτεται καν κάποιον γιατρό.

Η συχνή διακοπή του ύπνου για ούρηση είναι ένα από τα ενδεικτικά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη και πρέπει να αντιμετωπίζεται ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του όγκου.

Τουλάχιστον 10.000 άνδρες πεθαίνουν από την ασθένεια κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Νοσοκομείο King Edward VII, προτρέπει όλους τους άντρες να μην διστάσουν να επισκεφθούν τον γιατρό τους αν παρατηρήσουν κάποιο ανησυχητικό σημάδι.

Η καθηγήτρια Caroline Moore, Σύμβουλος Ουρολόγος στο Νοσοκομείο είπε πως «τις περισσότερες φορές προκαλείται από κάτι ακίνδυνο που μπορεί να διορθωθεί με μια αλλαγή στον τρόπο ζωής, όπως η κατανάλωση λιγότερου αλκοόλ ή καφεΐνης»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συμπτώματα

  • Συχνή ανάγκη για ούρηση την ημέρα αλλά και κατά τη διάρκεια του ύπνου
  • Βιάζεστε στην τουαλέτα λόγω της ανάγκης
  • Δυσκολία στην έναρξη ούρησης
  • Καταπόνηση ή μεγάλη διάρκεια ούρησης
  • Αδύναμη ροή
  • Νιώθετε πως δεν έχει αδειάσει η κύστη πλήρως μετά την ούρηση
  • Αίμα στα ούρα και το σπέρμα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.