ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τρέξιμο τις μέρες του καύσωνα – Οκτώ συμβουλές για να το καταφέρετε

Το σώμα μαθαίνει από αυτές τις συνθήκες και εκπαιδεύεται

Τρέξιμο τις μέρες του καύσωνα – Οκτώ συμβουλές για να το καταφέρετε

Το τρέξιμο πλέον δεν είναι μία ακόμα μορφή άσκησης, αλλά έχει περάσει στον κόσμο του τρόπου ζωής.

Το πλήθος των δρομέων που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους το επιβεβαιώνει συνεχώς, ακόμα και υπό τις πιο ακραίες κλιματικές συνθήκες.

Στα δύο άκρα του φάσματος της θερμοκρασίας βλέπουμε μόνο τους πιο σκληροπυρηνικούς δρομείς και οι ίδιοι ορκίζονται ότι εκεί γίνεται η καλύτερη προπόνηση.

Απέφυγε το τρέξιμο με ντάλα ήλιο και προτίμησε πολύ νωρίς το πρωί ή όταν πέσει ο Ήλιος

Απέφυγε την κατανάλωση αλκοόλ και οποιασδήποτε άλλης ουσίας που μπορεί να έχει αφυδατική δράση

Το αντηλιακό είναι πολύτιμος σύμμαχος

Σε περιόδους παρατεταμένης ζέστης κάνε σταδιακή προετοιμασία με πιο ήπιο πρόγραμμα στην αρχή

Τόσο στο κρύο, όσο και στη ζέστη, το σώμα φτάνει πιο εύκολα στα όριά του και κέρδη από την προπόνηση είναι πιο φανερά.

Φυσικά για να γίνει αυτό χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία για να μη βγει ξινό το τρέξιμο. Κατάλληλη προετοιμασία σημαίνει σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά και πριν από αυτή.

Ειδικά στην περίπτωση που σκοπεύεις να κάνεις μια μεγάλη προπόνηση στη ζέστη, πρέπει να έχεις φροντίσει να ενυδατώσεις με πολύ νερό τον οργανισμό σου από το προηγούμενο 48ώρο.

Οι θιασώτες του τρεξίματος υψηλών θερμοκρασιών σημειώνουν πως το μεγαλύτερο κέρδος από αυτό είναι η μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος.

Το αίμα αναγκάζεται να φεύγει από τα σπλάχνα και να κατευθύνεται προς το δέρμα που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Η έλλειψη αιμάτωσης στους μύες συνεπάγεται την παραγωγή αίματος, κάτι που λειτουργεί ως φυσικό ντοπάρισμα.

Ψάξε για συνθήκες που βελτιώνουν το μικροκλίμα της προπόνησης. Σκιές γρασίδι, πάρκα είναι οι καλύτεροι χώροι άθλησης

Τρέξε κόντρα στον άνεμο, αν υπάρχει, για να εκμετελλευτείς τον φυσικό κλιματισμό

Επειδή είναι πιο αποδοτική η άσκηση στη ζέστη, μπορείς να ρίξεις ρυθμό χωρίς να θυσιάσεις κάτι από την ποιότητα της προπόνησης

Για ακόμα μία φορά να θυμίσουμε πόσο σοβαρή είναι ενυδάτωση. Πολύ νερό, όσο περισσότερο μπορείς.

Με τη σωστή ενυδάτωση ο ιδρώτας που παράγουμε είναι λιγότερο αλκαλικός και το σώμα συγκρατεί περισσότερους απαραίτητους ηλεκτρολύτες και οι παλμοί της καρδιάς πέφτουν ακόμα περισσότερο. Το σώμα μαθαίνει από αυτές τις συνθήκες και εκπαιδεύεται.

Ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες πέσουν με το καλό, τα κέρδη από αυτό το είδος προπόνησης παραμένουν για πολλούς μήνες μετά.

Είναι κρίσιμο να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να υπερβαίνεις τα όριά σου, γιατί εκτός από την αφυδάτωση παραμονεύει η ηλίαση, τα εγκαύματα και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.