Τρέχετε για να χάσετε βάρος; Μην κάνετε αυτό το λάθος

Είναι το τρέξιμο ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος;

Τρέχετε για να χάσετε βάρος; Μην κάνετε αυτό το λάθος

Mε το καλοκαίρι να είναι εδώ και το γεγονός ότι ο καιρός μας ενθαρρύνει να βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, δεν μας κάνει εντύπωση που όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το τρέξιμο ως τρόπο άσκησης.

Το τρέξιμο είναι… δωρεάν, είναι αποτελεσματικό, ευέλικτο και δεν χρειάζεται εξοπλισμό. Άρα μπορείς να ξεκινήσεις οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις.

Παράλληλα, πρόκειται για ένα είδος άσκησης που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, ειδικά όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή. Ποιος είναι, όμως, ο καλύτερος τρόπος να συνδυάσεις το τρέξιμο με τη διατροφή για να πετύχεις τον στόχο σου;

Είναι το τρέξιμο ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος;

Σύμφωνα με τη Natalie Rizzo, διατροφολόγο με έδρα τη Νέα Υόρκη, το τρέξιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσεις βάρος, καθώς καίει πολλές θερμίδες γρήγορα. «Καις περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό με το τρέξιμο από ότι με την προπόνηση δύναμης ή την ποδηλασία», εξηγεί η Rizzo.

Η Kristin Kirkpatrick, διαιτολόγος και υπεύθυνη των υπηρεσιών διατροφής ευεξίας στο Ινστιτούτο Ευεξίας της Cleveland Clinic, πρόσθεσε ότι η ποσότητα θερμίδων που καις τρέχοντας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πόσο μεγάλη ή έντονη είναι η προπόνηση που κάνεις, και εξηγεί ότι η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στο να γίνει η άσκηση αποτελεσματική.

«Αν είσαι απλά κάποιος που βγαίνει από την εξώπορτα και τρέχει 5χλμ, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για απώλεια βάρους, αν η διατροφή σου εξακολουθεί να είναι άθλια», τονίζει.

«Ένας από τους κύριους στόχους, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, είναι ότι θέλεις να κάψεις θερμίδες», εξήγησε η Rizzo. «Αυτό πρέπει να συμβαδίζει με την καλή διατροφή».

Τρέξιμο + υγιεινή διατροφή = απώλεια βάρους
Το πρόβλημα με την ξαφνική αύξηση της ποσότητας της άσκησης που κάνεις, είναι ότι οι άνθρωποι συχνά νομίζουν ότι καίνε περισσότερες θερμίδες από ό,τι χάνουν στην πραγματικότητα και τρώνε περισσότερο.

Επειδή τρέχεις και γυμνάζεσαι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείς να τρως ό,τι θέλεις. Πρέπει πραγματικά να είναι ένας συνδυασμός άσκησης και διατροφής.

Η υγιεινή διατροφή είναι γενικά αυτό που θα κάνει τους στόχους σου για την απώλεια βάρους να πραγματοποιηθούν.

«Η διατροφή θα είναι σχεδόν πάντα ατού της άσκησης», λέει η Kirkpatrick.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνδύασε, λοιπόν, το τρέξιμο με μια υγιεινή διατροφή για να δημιουργήσεις ένα έλλειμμα θερμίδων, το οποίο, όπως επισημαίνει η Rizzo, «είναι πραγματικά αυτό που θα κάνει τους στόχους απώλειας βάρους να υλοποιηθούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.