ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρως παγωτό κάθε μέρα; – Αυτά είναι όσα θα συμβούν στο σώμα σου

Είναι αγαπητό σε ανθρώπους όλων των ηλικιακών ομάδων

Τρως παγωτό κάθε μέρα; – Αυτά είναι όσα θα συμβούν στο σώμα σου

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ, και όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος, τόσο λαχταράμε μικροί και μεγάλοι μια μπάλα παγωτού. Ωστόσο, αν αυτό γίνεται κάθε μέρα, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ότι θα συμβούν στο σώμα.

Ως απόλαυση που συνήθως παρασκευάζεται από κρέμα, ζάχαρη, αρώματα και μείγματα, το παγωτό είναι αγαπητό σε ανθρώπους όλων των ηλικιακών ομάδων και έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Και για κάποιους, το να απολαμβάνουν ένα κυπελάκι ή ένα χωνάκι κάθε μέρα είναι μια συνήθεια που δεν θέλουν ή δεν τους νοιάζει να εγκαταλείψουν.

Αν είστε λάτρης του παγωτού και έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι γίνεται αν τρώτε μια μπάλα (ή δύο!) κάθε μέρα, δείτε τα πιθανά αποτελέσματα που μπορεί να έχετε:

1. Μπορεί να βελτιωθεί η γονιμότητα

Ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επιδημιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μίλησαν για ορισμένους διατροφικούς παράγοντες που μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους που παλεύουν με την υπογονιμότητα να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, ανακάλυψαν ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να βοηθήσει. Ένα ποτήρι πλήρες γάλα ή μια μερίδα τυρί «μετράει» ως μερίδα γαλακτοκομικών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι μια μερίδα παγωτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γαλακτοκομική επιλογή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

2. Μπορεί να αναπτύξετε τερηδόνα

Εάν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωση του παγωτού και δεν επιλέγετε παγωτό χωρίς ζάχαρη, αυτή η καθημερινή συνήθεια αυξάνει τις πιθανότητές να αναπτύξετε τερηδόνα.

3. Μπορεί να μην κοιμάστε καλά

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα μπολ παγωτό το βράδυ, τους βοηθά να ηρεμήσουν το μυαλό τους, ώστε να μπορέσουν να κοιμηθούν πιο γρήγορα.

Ωστόσο, μια κομβική μελέτη στο Journal of Sleep Medicine έδειξε ότι η κατανάλωση τροφών με χαμηλή περιεκτικότητα σε ίνες και υψηλά κορεσμένα λιπαρά συνδέεται με ελαφρύτερο ύπνο και περισσότερες νυχτερινές αφυπνίσεις.

Η κατανάλωση περισσότερης ζάχαρης, ειδικά τη νύχτα, μειώνει την ποσότητα του επανορθωτικού ύπνου από τον οποίο μπορεί να επωφεληθεί το σώμα σας.

4. Μπορεί να πάρετε βάρος

Το παγωτό μπορεί να περιέχει υψηλές ποσότητες θερμίδων. Εάν η κατανάλωση παγωτού σας κάνει να τρώτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που απαιτεί το σώμα σας, το να τρώτε παγωτό κάθε μέρα μάλλον θα δείτε τη ζυγαριά να ανεβαίνει.

5. Μπορεί να έχετε αυξημένο κίνδυνο μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος

Μερικά παγωτά περιέχουν φρουκτόζη. Και έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση τουλάχιστον μίας μερίδας τροφής με φρουκτόζη κάθε μέρα, όπως ορισμένα παγωτά, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος, μιας κατάστασης κατά την οποία συσσωρεύεται υπερβολικό λίπος στο συκώτι.

6. Κάνει καλό στα οστά

Το ασβέστιο είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει την υγεία των οστών. Μισό φλιτζάνι παγωτό περιέχει πάνω από 80 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου, βοηθώντας το σώμα σας να πάρει αυτό το σημαντικό μέταλλο. Το παγωτό περιέχει επίσης μαγνήσιο και ψευδάργυρο – δύο άλλα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία των οστών.

7. Μπορεί να έχετε αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία της καρδιάς

Η κατανάλωση πολλών πρόσθετων σακχάρων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της καρδιάς σας. Περιορίστε τα προστιθέμενα σάκχαρα σε όχι περισσότερο από το 6% των θερμίδων κάθε μέρα.

8. Μπορεί να έχετε φούσκωμα

Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, η κατανάλωση παγωτού μπορεί να σας προκαλέσει πόνο στο στομάχι, διάρροια, φούσκωμα ή άλλα δυσάρεστα γαστρεντερικά συμπτώματα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές παγωτού χωρίς γαλακτοκομικά που είναι διαθέσιμες αυτές τις μέρες, δίνοντας μια λύση για όσους δεν μπορούν να ανεχθούν τα γαλακτοκομικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.