ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρώτε δημητριακά με γάλα; Υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθετε

Κι όμως κάνετε κακό στην υγεία σας

Τρώτε δημητριακά με γάλα; Υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθετε

Είναι από τα πιο αγαπημένα και εύκολα πρωινά, και βραδινά.

Τα δημητριακά με γάλα φαίνονται να είναι κάτι υγιεινό για πολλούς. Τι και αν σας λέγαμε ότι τόσα χρόνια κάνατε κακό στην υγεία σας;

Έχουμε ακούσει για πολλούς συνδυασμούς τροφίμων που μπορεί να βλάπτουν τον οργανισμό, όπως και τα μακαρόνια με κιμά, αλλά δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι τα δημητριακά με γάλα έχουν απαγορευτικό.

Ρίχνεις μέσα διάφορα

Όπως κακάο με ζάχαρη, μέλι (πάνω από μια κουταλιά του γλυκού), μία ολόκληρη μπανάνα, ξηρούς καρπούς, που ναι μεν είναι υγιεινά, αλλά σε συνδυασμό και σε ελεύθερη ποσότητα σου προσθέτουν θερμίδες. Αν είναι να το κάνεις, κάν’ το σωστά για να βγαίνει και αποτέλεσμα. Αλλιώς φάε ένα κρουασάν σοκολάτας, να το ευχαριστηθείς κιόλας.

Τα τρως λάθος ώρα

Τα δημητριακά με σοκολάτα (κι ας είναι μαύρη) ή με φρούτα, καλύτερα να τα τρως το πρωί, όχι το βράδυ. Ένα μπολ γάλα με κορν φλέικς έχει περισσότερες θερμίδες (μπορεί να αγγίξει τις 400) από ένα αντίστοιχο με πράσινη σαλάτα και 30 γρ. τυρί.

Το παρακάνεις με την ποσότητα

Όπως ανέφερα και παραπάνω, είτε είναι βρώμη, είτε μούσλι, είτε το κλασικό δημητριακό νιφάδα, η ποσότητά του δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3-4 κουταλιές της σούπας. Είναι υγιεινή τροφή, αλλά δεν είναι αέρας, έχει θερμιδική αξία. Ειδικά τα κλασικά δημητριακά και η γκρανόλα ή εκείνα με τη σοκολάτα, έχουν ζάχαρη.

Οικονομικός και γρήγορος, αυτός ο συνδυασμός παρέχει υδατάνθρακες που θα προκαλέσουν γρήγορη απώλεια ενέργειας. Προσπαθήστε να αλλάξετε το γάλα με άσπρο γιαούρτι και προσθέστε μερικά καρύδια.

Πιθανότατα το ίδιο κουτί με τα δημητριακά, θα έχει μια μεγάλη αστραφτερή ετικέτα και θα αναφέρεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ένα κουτί δημητριακά που ουσιαστικά το 1/3 του είναι ζάχαρη, δεν διορθώνεται, από θρεπτικής άποψης, όσες φυτικές ίνες και να προστεθούν μετά. Από όποια πλευρά και να το δείτε, το πρωινό γεύμα θα είναι ουσιαστικά ζάχαρη.

Προσέξτε τα επεξεργασμένα δημητριακά να έχουν το μικρότερο ποσοστό στις αναλογίες των συστατικών. Αν δε, πετύχετε και δημητριακά χωρίς καθόλου επεξεργασμένο σιτάρι και τα 2 πρώτα συστατικά από ολική άλεση ή πίτουρο, τότε βρήκατε το νέο σας αγαπημένο πρωινό.

-Οι θερμίδες να μην ξεπερνούν τις 250 ανά κούπα. -Τουλάχιστον 3-6 γραμμάρια φυτικής ίνας ανά μερίδα. -Φροντίστε να αποφύγετε τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.