ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τσάι: Αυτά είναι τα έξι οφέλη που έχει για την υγεία μας

Υπάρχουν τέσσερα είδη τσαγιού, ανάλογα με τη μορφή επεξεργασίας του φυτού: πράσινο, λευκό και μαύρο

Τσάι: Αυτά είναι τα έξι οφέλη που έχει για την υγεία μας

Το τσάι αδιαμφισβήτητα, αποτελεί ένα από τα πιο δεδομένα ροφήματα ανά τον κόσμο.

Ανακαλύφθηκε από τους Κινέζους αλλά λόγω της χαρακτηριστικής γεύσης και των θετικών επιδράσεών του στην υγεία, εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλον τον κόσμο.

Υπάρχουν τέσσερα είδη τσαγιού, ανάλογα με τη μορφή επεξεργασίας του φυτού: πράσινο, λευκό και μαύρο.

Οι θετικές επιδράσεις του τσαγιού στην υγεία οφείλονται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, χημικές ουσίες φυτικής προέλευσης, που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα και συμβάλλουν στην εμφάνιση ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

Τα πιο δραστικά διαιτητικά αντιοξειδωτικά ανήκουν στην οικογένεια των πολυφαινολών.

Δείτε τι δείχνουν οι μελέτες για τη δράση του τσαγιού:

Διατήρηση βάρους: Μελέτη έδειξε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν λιπαρές τροφές και λάμβαναν ταυτόχρονα ουσίες που περιέχει το πράσινο τσάι έπαιρναν βάρος με πιο αργό ρυθμό σε σύγκριση με τα ποντίκια που δε λάμβαναν τα συστατικά αυτά. Τo εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να επέμβει στη διαδικασία συσσώρευσης του λίπους στο σώμα.

Αντιγήρανση: Το λευκό τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τον οργανισμό. Tο εκχύλισμα από λευκό τσάι ενισχύει την ελαστίνη και το κολλαγόνο, δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των ρυτίδων. Το λευκό τσάι προστατεύει και τις αρθρώσεις.

Μείωση του στρες: Tο μαύρο τσάι βοηθά να μειωθούν τα επίπεδα των ορμονών του στρες, ενώ παράλληλα μειώνει και τη συστολική πίεση. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ενίσχυση όρασης: Μελέτη έδειξε ότι τα συστατικά του πράσινου τσαγιού ωφελούν σημαντικά τους ιστούς των ματιών, ειδικότερα τους ιστούς του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Δυναμώνει την καρδιά: Το πράσινο τσάι ενισχύει την ενδοθηλιακή λειτουργία σχεδόν αμέσως μόλις καταναλωθεί. Αποφεύγετε να βάζετε ζάχαρη ή γάλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόληψη διαβήτη: H καφεΐνη του τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.