ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βέλγιο: Θα αναλύονται τα λύματα των αεροπλάνα που έρχονται από Κίνα

«Θα είναι άλλο ένα μέσο παρακολούθησης» είπε ο Στέφεν Φαν Γκουχτ, του εθνικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας

Βέλγιο: Θα αναλύονται τα λύματα των αεροπλάνα που έρχονται από Κίνα

Το Βέλγιο θα αναλύσει τα λύματα από τα αεροπλάνα που φτάνουν από την Κίνα για να εντοπίσει τυχόν νέες παραλλαγές του ιού που προκαλεί την Covid-19, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνονται για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας καθώς οι μολύνσεις αυξάνονται στην Κίνα.

«Θα είναι άλλο ένα μέσο παρακολούθησης για να επαληθεύουμε ότι τα στοιχεία που λαμβάνουμε από την Κίνα είναι ακριβή», είπε ο Στέφεν Φαν Γκουχτ, του εθνικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας Sciensano, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Όπως είπε, οι αρχές αντιλαμβάνονται πως ορισμένοι επιβάτες που πάσχουν από Covid-19 μπορεί να μην χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επομένως, το νέο μέτρο δεν έχει ως στόχο να εντοπίζει ασθενείς αλλά να παρακολουθεί τι συμβαίνει στην Κίνα.

Το Βέλγιο ζητά επίσης από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19 αν εμφανίζουν συμπτώματα έως επτά ημέρες μετά την άφιξή τους. Το μέτρο αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό.

Στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, ο Βέλγος υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντερνμπρούκε είπε ότι χρειάζεται μια πανευρωπαϊκή πολιτική για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του τομέα υγείας θα συναντηθούν την Τετάρτη για να συζητήσουν ποια μέτρα θα μπορούσε να περιλαμβάνει η κοινή πολιτική των χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο επιβάλλουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπως υποχρεωτικά τεστ για την Covid-19 πριν από την αναχώρησή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.