ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βλάντιμιρ Κρτσμέρι: Πέθανε ξαφνικά και απροσδόκητα ο Α.Φάουτσι της Σλοβακίας – Είχε ηγηθεί της εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα του

Ήταν ο πρώτος Σλοβάκος που είχε εμβολιαστεί για τον COVID-19

Βλάντιμιρ Κρτσμέρι: Πέθανε ξαφνικά και απροσδόκητα   ο Α.Φάουτσι της Σλοβακίας – Είχε ηγηθεί της εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα του

Πέθανε ξαφνικά και αιφνίδια ο πρώτος Σλοβάκος που πραγματοποίησε εμβολιασμό για τον CIVIUD-19 ο γιατρός και διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας (γνωστός και ως ο Άντονι Φάουτσι της Σλοβακίας) Δρ. Vladimír Krčméry.

Ο Krčméry ήταν ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος επιστήμονας, γιατρός και επιδημιολόγος.

Σε πολλούς, ήταν γνωστός ως ο πιο σημαντικός επιδημιολόγος στη Σλοβακία και ο νούμερο ένα «μαχητής του Covid» της χώρας.

Ο Krčméry ήταν ο πρώτος πολίτης της χώρας που εμβολιάστηκε κατά του Covid τον Δεκέμβριο του 2020 και το διαφήμισε υπερβολικά στο κοινό.

Στα 62 του, ο μέχρι πρότινος υγιής γιατρός πέθανε ξαφνικά και απροσδόκητα στις 20 Δεκεμβρίου.

Τα μέσα ενημέρωσης διέδωσαν τον ισχυρισμό ότι πέθανε από αμφοτερόπλευρη πνευμονία. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νεκροτομή του, αιτία θανάτου ήταν έμφραγμα (έμφραγμα του μυοκαρδίου).

Ο Krčméry περιγράφεται ως ένα από τα κύρια πρόσωπα της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του Covid. Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ έγραψε στο Facebook ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Κρτσμέρι ήταν στην πρώτη γραμμή των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

«Αποφασισμένος να νικήσει. Τα καταφέραμε κύριε καθηγητά. Αναπαύσου εν ειρήνη καλέ μου φίλε!»,  πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Χέγκερ.

Οι Σλοβάκοι γενικά δεν ενδιαφέρονται πολύ για τους εμβολιασμούς. μόνο το 46% του πληθυσμού έχει «εμβολιαστεί» τουλάχιστον μία φορά.

Οι εκκλήσεις όμως του γιατρού για το εμβόλιο δεν έγιναν δεκτές από τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, υπέκυψε σε αμφοτερόπλευρη πνευμονία. Στο μεταξύ, η οικογένεια του εκλιπόντος στράφηκε στη δημοσιότητα και ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τη νεκροτομή, η πραγματική αιτία θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή.

Ο επιδημιολόγος ήταν γνωστός, μεταξύ άλλων, για τη συμμετοχή του σε ανθρωπιστικές αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες. Οι Σλοβάκοι πολιτικοί τον περιγράφουν ως έναν καλό άνθρωπο που έσωσε πολλές ζωές.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα το βλέπουν διαφορετικά λόγω της συμμετοχής του στην εκστρατεία εμβολιασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.