ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βόλος: Σπάνιο στέλεχος πνευμονιόκοκκου βρέθηκε στο 1,5 ετών παιδάκι που πέθανε από σηψαιμία

«Υπάρχουν σπάνια στελέχη, σπάνιες περιπτώσεις, που δεν καλύπτονται από το εμβόλιο», δήλωσαν οι γιατροί

Βόλος: Σπάνιο στέλεχος πνευμονιόκοκκου βρέθηκε στο 1,5 ετών παιδάκι που πέθανε από σηψαιμία

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινότητα του Βόλου μετά την τραγική είδηση του θανάτου ενός παιδιού μόλις 1,5 ετών.

Το μωρό είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, σύμπτωμα που είχε για πέντε ημέρες, όπου διασωληνώθηκε και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι γονείς μέχρι σήμερα δεν είχαν λάβει απαντήσεις για το αίτιο που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού τους από σηψαιμικό σοκ. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Gegonota.news, εκδόθηκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και τα ευρήματα έδειξαν πως το παιδί προσβλήθηκε από σπάνιο στέλεχος πνευμονιόκοκκου, που δεν καλύφθηκε από το εμβόλιο.

Το παιδί ήταν εμβολιασμένο , όπως και το δίδυμο αδελφάκι του, που νοσηλεύεται ακόμα στο Νοσοκομείο του Βόλου καθώς μεταφέρθηκε κι εκείνο με πυρετό. Τα εργαστηριακά ευρήματα είναι ίδια και για το δεύτερο παιδί .

Τα παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχαν εμβολιαστεί με συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο που ενδείκνυται για την προστασία βρεφών και νηπίων από τη διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο, την πνευμονία και την οξεία μέση ωτίτιδα που προκαλούνται από τους 13 ορότυπους που περιλαμβάνονται στο εμβόλιο.

«Υπάρχουν σπάνια στελέχη, σπάνιες περιπτώσεις, που δεν καλύπτονται απο το εμβόλιο», δήλωσαν οι γιατροί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η αστυνομία, ενώ οι γονείς θα κληθούν να απαντήσουν γιατί καθυστέρησαν να πάνε το μωρό στο γιατρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.