Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κρούσει τον κώδωνα για εξάπλωση της νόσου κατά τους θερινούς μήνες

Στο «κόκκινο» είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών στη Βρετανία για την απότομη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων.

Από μέρα σε μέρα οι λοιμώξεις της ασθένειας σχεδόν διπλασιάζονται, ενώ εκφράζονται φόβοι μήπως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κλίνες για τους φορείς της νόσου.

Σύμφωνα με πηγές του βρετανικού υπουργείου Υγείας, που επικαλείται η Daily Mail, τα νοσοκομεία μπορεί να μην διαθέτουν τις απαιτούμενες δομές σε περίπτωση έξαρσης της ευλογιάς των πιθήκων στη Γηραιά Αλβιόνα.

Δεδομένου ότι τα κρούσματα εισάγονται σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, οι απαιτήσεις σε περίπτωση ανόδου των περιστατικών πιθανόν να δημιουργήσουν μια δυσμενή κατάσταση στο NHS.

Όπως γίνεται γνωστό από τις ίδιες πηγές, το βρετανικό σύστημα υγείας έχει χώρο για 50 περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων. Ωστόσο, οι Βρετανοί υγειονομικοί διατρανώνουν ότι υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για την εξάπλωση της ασθένειας.

Η Daily Mail, επικαλούμενη ακόμη μέλη προσωπικού των νοσοκομείων, σημειώνει ότι η χωρητικότητα για περιστατικά ευλογιάς πιθήκων κυμαίνεται κάτω από 50%, οπότε πολλοί θα είναι οι φορείς που θα υποχρεωθούν σε καραντίνα στο σπίτι.

Μέχρι τώρα, οι Βρετανοί που έχουν προσβληθεί από ευλογιά των πιθήκων φτάνουν τους 56, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με εκείνον που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Ωστόσο, τα περιστατικά της νόσου έχουν παρουσιάσει ήπια συμπτωματολογία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κρούσει τον κώδωνα για εξάπλωση της νόσου κατά τους θερινούς μήνες ενώ έχουν καταγραφεί μολύνσεις σε 16 χώρες