ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Ανησυχία για τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων – Φόβοι ότι τα κρεβάτια στα νοσοκομεία δεν επαρκούν

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κρούσει τον κώδωνα για εξάπλωση της νόσου κατά τους θερινούς μήνες

Βρετανία: Ανησυχία για τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων – Φόβοι ότι τα κρεβάτια στα νοσοκομεία δεν επαρκούν

Στο «κόκκινο» είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών στη Βρετανία για την απότομη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων.

Από μέρα σε μέρα οι λοιμώξεις της ασθένειας σχεδόν διπλασιάζονται, ενώ εκφράζονται φόβοι μήπως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κλίνες για τους φορείς της νόσου.

Σύμφωνα με πηγές του βρετανικού υπουργείου Υγείας, που επικαλείται η Daily Mail, τα νοσοκομεία μπορεί να μην διαθέτουν τις απαιτούμενες δομές σε περίπτωση έξαρσης της ευλογιάς των πιθήκων στη Γηραιά Αλβιόνα.

Δεδομένου ότι τα κρούσματα εισάγονται σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, οι απαιτήσεις σε περίπτωση ανόδου των περιστατικών πιθανόν να δημιουργήσουν μια δυσμενή κατάσταση στο NHS.

Όπως γίνεται γνωστό από τις ίδιες πηγές, το βρετανικό σύστημα υγείας έχει χώρο για 50 περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων. Ωστόσο, οι Βρετανοί υγειονομικοί διατρανώνουν ότι υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για την εξάπλωση της ασθένειας.

Η Daily Mail, επικαλούμενη ακόμη μέλη προσωπικού των νοσοκομείων, σημειώνει ότι η χωρητικότητα για περιστατικά ευλογιάς πιθήκων κυμαίνεται κάτω από 50%, οπότε πολλοί θα είναι οι φορείς που θα υποχρεωθούν σε καραντίνα στο σπίτι.

Μέχρι τώρα, οι Βρετανοί που έχουν προσβληθεί από ευλογιά των πιθήκων φτάνουν τους 56, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με εκείνον που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Ωστόσο, τα περιστατικά της νόσου έχουν παρουσιάσει ήπια συμπτωματολογία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κρούσει τον κώδωνα για εξάπλωση της νόσου κατά τους θερινούς μήνες ενώ έχουν καταγραφεί μολύνσεις σε 16 χώρες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.