ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Γώγος για ευλογιά των πιθήκων: «Τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν και τα 1.000» (βίντεο)

«Υπάρχει δυναμική του ιού»

Χ.Γώγος για ευλογιά των πιθήκων: «Τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν και τα 1.000» (βίντεο)

Ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε τηλεοπτική εκπομπή για τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, σημειώνοντας πως ο ιός μεταδίδεται με την επαφή.

Σύμφωνα με τον γιατρό, τα κρούσματα είναι περίπου 100 μέχρι στιγμής, ωστόσο, εκείνο δε που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, είναι η ταχύτατη διάδοση μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και η αλματώδης αύξηση του αριθμού των νοσούντων σε χώρες όπου ο ιός δεν είναι ενδημικός.

Προβληματίζει ακόμη το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει μεγάλο χρόνο επώασης γι’ αυτό και σε λίγες ημέρες τα κρούσματα μπορεί να γίνουν 1.000.

«Υπάρχει δυναμική του ιού», είπε ο κ. Γώγος, προσθέτοντας ότι δεν μεταδίδεται στην πρώιμη φάση αλλά μόνο με την στενή σωματική επαφή, καθώς και μέσω των κλινοσκεπασμάτων.

Τα πρώτα συμπτώματα είναι καταρροή και μυαλγίες.

Ο ιός είναι πιο επικίνδυνος για τα μικρά παιδιά, τους ανοσοκατεσταλμένους και τις εγκύους.

Όποιος έχει εμβολιαστεί για ευλογιά, προστατεύεται σε ποσοστό 80% και δεν κινδυνεύει να την περάσει βαριά, τόνισε ο λοιμωξιολόγος, ενώ για την ώρα, αυτό το εμβόλιο χρησιμοποιείται μόνο σε στενές επαφές και δεν υπάρχει επίσημη σύσταση για χρήση στον γενικό πληθυσμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στα μέτρα, ο καθηγητής Παθολογίας είπε πως οι οδηγίες είναι οι γνωστές αρχές υγιεινής, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.