ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χαλκίδα: Κοριοί τσίμπησαν μωρό 5 μηνών σε διαμέρισμα που νοικιαζόταν ως Airbnb

Ανησυχία προκαλούν τα φαινόμενα επέλασης κοριών

Χαλκίδα: Κοριοί τσίμπησαν μωρό 5 μηνών σε διαμέρισμα που νοικιαζόταν ως Airbnb

Οικογένεια στο evima, περιγράφει πως το πέντε μηνών αγοράκι της, τσιμπήθηκε από κοριούς μέσα στο διαμέρισμα τους στη Χαλκίδα.

Το σπίτι, αξιοποιούταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ως Airbnb και ως φαίνεται το πλήθος κόσμου που το επισκέφθηκε σε συνδυασμό με την μη κατάλληλη, προφανώς, αποστείρωση-απεντόμωση του χώρου είχε ως αποτέλεσμα το αγοράκι να τσιμπηθεί και να γεμίσει με κόκκινα εξανθήματα που παρέπεμπαν σε «γάζωμα» από κουνούπια.

Οι γονείς του, μη καταλαβαίνοντας τι του συμβαίνει αρχικά, και πιστεύοντας πως πρόκειται για κάποια αλλεργική αντίδραση από σκνίπα ή κουνούπι το μετέφεραν στον παιδίατρο ο οποίος τους ενημέρωσε πως τα σημάδια είναι δήγματα κοριού.

Ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε το Σάββατο στο ζήτημα των κοριών, μέσω ανάρτησης στο facebook, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από το τσίμπημά τους αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακρής έγραψε: «Εύλογα προκαλούν ανησυχία αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Οι κοριοί δεν είναι ξενιστές μεταδοτικών ασθενειών, όπως τα κουνούπια, με εξαίρεση την νόσο του Chagas, η οποία όμως δεν ενδημεί στη χώρα μας.

Το τσίμπημά τους, βέβαια, μπορεί να προκαλέσει από ήπια φαγούρα μέχρι δευτερογενή δερματική λοίμωξη και, σπανιότερα, αλλεργικό σοκ».

Πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζεται συμπτωματικά με αντιισταμινικές ή κορτιζονούχες κρέμες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και για να ευθυμήσουμε λιγάκι: Οι κοριοί όταν νιώσουν κίνδυνο παριστάνουν ότι είναι νεκροί. Η έκφραση “παριστάνει τον ψόφιο κοριό” είναι πέρα για πέρα αληθινή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.