ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαλκιδική: 63χρονη «ξεψύχησε» στο πεζοδρόμιο – Το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μία ώρα να φτάσει στο σημείο

Το τρίτο τραγικό περιστατικό σε λίγες μέρες

Χαλκιδική: 63χρονη «ξεψύχησε» στο πεζοδρόμιο – Το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μία ώρα να φτάσει στο σημείο

Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη χώρα μας, όπου λόγω αργοπορίας ασθενοφόρου μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία, «ξεψύχησε» σε πεζοδρόμιο στη Χαλκιδική, περιμένοντας πάνω από μία ώρα το ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο συμβάν, είναι το τρίτο στη σειρά, καθώς την περασμένη Κυριακή μια 63χρονη άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα αγροτικού στην Κω, και μια 19χρονη έγκυος «έσβησε» την Τρίτη στην Νέα Μάκρη περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Χαλκιδική. Περίπου στις 2 το μεσημέρι έφτασαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και ξεκίνησαν τη βόλτα στον οικισμό.

Τότε η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αναχώρησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης έκανε 1 ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο που ήταν η 63χρονη.

Στο ενδιάμεσο, η γυναίκα υπέστη ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.

Το τρίτο τραγικό περιστατικό σε λίγες μέρες

Αυτό ήταν το τρίτο παρόμοιο τραγικό περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες. Την Κυριακή (4.6.2023) μια 63χρονη γυναίκα στην Κω λιποθύμησε. Οι συγγενείς της κάλεσαν ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο σημείο του νησιού για άλλο περιστατικό και δεν μπορούσε να παραλάβει την 63χρονη και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Τελικά επιστρατεύτηκε ένα αγροτικό αυτοκίνητο για να μεταφέρει τη γυναίκα προς το νοσοκομείο, αλλά η 63χρονη έχασε τη ζωή της.

Την Τρίτη (6.6.2023) μια νεαρή γυναίκα μόλις 19 ετών, καθώς και το παιδί που κυοφορούσε, έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Μάκρη γιατί – όπως κατήγγειλαν συγγενείς της – το ασθενοφόρο καθυστέρησε κατά πέντε ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.