«Χαμός» με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ: Έρχονται παραιτήσεις και στάσεις εργασίας

«Έκρυθμη» είναι η κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ μετά την ανανέωση της θητείας του διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη

«Χαμός» με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ: Έρχονται παραιτήσεις και στάσεις εργασίας

Ένταση στο ΠΑΓΝΗ λόγω παράτασης της θητείας του Διοικητή που έστειλε «έλεγχο» στα σπίτια άρρωστων γιατρών. Οι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου ζητούν την απομάκρυνση του κ. Γιώργου Χαλκιαδάκη.

Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης) απειλούν με μαζικές παραιτήσεις εάν δεν παυτεί από τα καθήκοντά του, ο Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

Ο διοικητής που – όπως καταγγέλλεται – προχώρησε στην «αδιανόητη ενέργεια» να αποστείλει επιθεωρητές υγείας για έλεγχο στα σπίτια τριών αναισθησιολόγων, οι οποίοι είχαν δηλώσει άδεια ασθενείας, καθώς έπασχαν από Covid-19.

Σε επιστολή που απέστειλαν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, στις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το cretapost, και στην οποία ζητούν τη μη ανανέωση της θητείας της τωρινής διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και την άμεση απομάκρυνσή της από το νοσοκομείο, προειδοποιούν ότι θα υπάρξει κύμα παραιτήσεων αναισθησιολόγων, μιας ειδικότητας μάλιστα που είναι δυσεύρετη στα νοσοκομεία όλης της χώρας και όχι μόνο της Κρήτης:

«Σε κάθε άλλη περίπτωση, σας προειδοποιούμε ότι θα υπάρξει κύμα παραιτήσεων από τους αναισθησιολόγους και πολλές άλλες ειδικότητες και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τη συμπαράσταση της κοινωνίας της Κρήτης», σημειώνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των – ούτως ή άλλως ταραγμένων σχέσεων του Διοικητή με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, οι οποίοι του προσάπτουν αυταρχική συμπεριφορά – ήταν η πρωτοβουλία του κ. Χαλκιαδάκη τον περασμένο Δεκέμβριο, να στείλει επαγγελματίες υγείας στο σπίτι τριών αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου, οι οποίοι είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Κατά παράβαση των καθηκόντων του, ο Διοικητής, αμφισβητώντας τις θετικές ενδείξεις στην ψηφιακή πλατφόρμα της COVID-19, διενήργησε μέσω των υπαλλήλων του νοσοκομείου εκ νέου εργαστηριακό έλεγχο από τους εργαζόμενους κατ’ οίκον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, και ο επαναληπτικός έλεγχος επιβεβαίωσε τη νόσηση των τριών γιατρών, αφήνοντας έκθετο τον Διοικητή.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.