Υγειονομικό συναγερμό θα κηρύξουν οι ΗΠΑ για την ευλογιά των πιθήκων – Θέλουν να παράξουν εμβόλια

Πάνω από 6.500 τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Υγειονομικό συναγερμό θα κηρύξουν οι ΗΠΑ για την ευλογιά των πιθήκων – Θέλουν να παράξουν εμβόλια

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κηρύξουν κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στους πολίτες ότι απειλούνται από το ξέσπασμα της νόσου.

Η απόφαση για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης, όπως σημειώνουν οι New York Times, μπορεί να γίνει και άμεσα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η απόφαση θα θέσει στη διάθεση των αρχών επιπλέον κονδύλια και θα άρει γραφειοκρατικά εμπόδια, ενώ παράλληλα θα επιταχυνθούν διαδικασίες για την παρασκευή φαρμάκων και εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ κήρυξε παγκόσμια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις 23 Ιουλίου.

Μέχρι την Τετάρτη είχαν καταγραφεί στις ΗΠΑ περί τα 6.600 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, στην συντριπτική πλειοψηφία των οποίων σε άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άνδρες. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στις ΗΠΑ ενώ είναι μόλις τέσσερις σε όλο τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ακόμη και σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη ή το Σαν Φρανσίσκο, οι κλινικές δεν έχουν αρκετά εμβόλια (που δίνονται σε δύο δόσεις) για να καλύψουν τη ζήτηση. Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι έχει διαθέσει 1,1 εκατ δόσεις ενώ έλαβε μέτρα για την αύξηση των τεστ σε 80.000 την εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.