Ύπνος: Αυτή είναι η στάση που κάνει κακό στην πλάτη σας – Καλύτερα να την αποφεύγετε

Εάν κοιμάστε στο πλάι ή ανάσκελα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

Ύπνος: Αυτή είναι η στάση που κάνει κακό στην πλάτη σας – Καλύτερα να την αποφεύγετε

Όλοι μας γνωρίζουμε πως το να πέφτουμε σε ένα άνετο, ζεστό κρεβάτι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής.

Αλλά το πώς νιώθετε όταν ξυπνάτε το πρωί δεν εξαρτάται μόνο από το πόσες ώρες κοιμάστε (oι συνιστώμενες από τους ειδικούς είναι επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα) αλλά και από τη θέση στην οποία κοιμάστε.

Ύπνος: Αυτή είναι η χειρότερη στάση για την πλάτη σας

Κι αυτό γιατί ο ύπνος σε λάθος θέση μπορεί πραγματικά να αναιρέσει πολλά από τα οφέλη ενός καλού ύπνου. Ο James Leinhardt, Διευθύνων Σύμβουλος και ειδικός στη στάση του ύπνου στη Levitex, προειδοποιεί «Ακριβώς επειδή μια στάση είναι άνετη, δεν σημαίνει ότι είναι καλό για εσάς. Ο τρόπος που τοποθετείτε το σώμα σας τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει περισσότερες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από ό,τι φαντάζεστε».

Εάν κοιμάστε στο πλάι ή ανάσκελα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Οι ειδικοί στον ύπνο χωρίζονται ως προς το ποια από αυτές τις δύο θέσεις είναι πραγματικά η καλύτερη για την πλάτη σας, αλλά και οι δύο επιλογές μπορούν να είναι καλές επιλογές, εφόσον η σπονδυλική στήλη διατηρείται σε ουδέτερη θέση, ενώ οποιαδήποτε από αυτές τις θέσεις μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις και στην πλάτη, εξηγεί το Best Life.

Ο ύπνος ανάσκελα επιτρέπει στο σωματικό σας βάρος να κατανέμεται ομοιόμορφα και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην ανακούφιση από πονοκεφάλους έντασης και χρόνιες παθήσεις, ανακουφίζοντας την πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα μακροπρόθεσμα

Αλλά αν κοιμάστε μπρούμυτα, τα νέα είναι δυσάρεστα, καθώς αυτή είναι η χειρότερη στάση για ύπνο. Αυτή η θέση δεν επιτρέπει μια υγιή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση.

Ο ύπνος μπρούμυτα σας αναγκάζει, επίσης, να στρίψετε τον λαιμό σας απότομα στο πλάι, κάτι που μπορεί να συμβάλει στον πόνο στον αυχένα ή στο πάνω μέρος της πλάτης το πρωί, αναφέρει το Sleep Foundation.

Φέρνει, επίσης, ένα αισθητικό μειονέκτημα –η πίεση του να τσακίζεται το πρόσωπό σας σε ένα μαξιλάρι όλη τη νύχτα μπορεί, με την πάροδο του χρόνου, να οδηγήσει σε ρυτίδες.

Εάν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε μπρούμυτα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια για να μεταβείτε σε μια πιο φιλική θέση για τη σπονδυλική σας στήλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλάτη σας –και το πρόσωπό σας– θα σας ευχαριστήσουν μακροπρόθεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.