ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ύπνος: Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αν ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας

«Αν δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε μετά από 10 ή 15 λεπτά, είναι καιρός να σηκωθείτε από το κρεβάτι»

Ύπνος: Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αν ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας

Ο Δρ Biquan Luo, διευθύνων σύμβουλος της LumosTech αποκάλυψε στη New York Post ότι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αν ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας, είναι να τσεκάρεις το τηλέφωνό σου.

«Ο έλεγχος της ώρας μπορεί να αυξήσει το άγχος και να δυσκολέψει τον ύπνο. Αντίθετα, αν ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας, πρέπει να προσπαθήσεις πρώτα να μείνεις στο κρεβάτι για να δεις αν μπορείς να ξανακοιμηθείς – αλλά αν όχι, πρέπει να σηκωθείς και να πας κάπου αλλού».

Ο ειδικός σε θέματα ύπνου προσέθεσε: «Όταν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας, είναι καλύτερο να μείνετε αρχικά στο κρεβάτι, να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε και να δείτε αν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε. Αν δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε μετά από 10 ή 15 λεπτά, είναι καιρός να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Δοκιμάστε να πάτε σε ένα ήσυχο και άνετο μέρος στο σπίτι, όπως ο καναπές, και ασχοληθείτε με μια ήσυχη, χαμηλής διέγερσης δραστηριότητα, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή μια ηρεμιστική δραστηριότητα, μέχρι να νιώσετε ξανά υπνηλία – και μετά επιστρέψτε στο κρεβάτι».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να επισκεφθείς έναν γενικό ιατρό εάν δυσκολεύεσαι με τον ύπνο και έχεις αλλάξει τις συνήθειες ύπνου σου, αλλά αυτό δεν έχει αποδώσει. Ακόμη, η επίσκεψη σε έναν παθολόγο κρίνεται απαραίτητη αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ύπνου επί μήνες και αυτό επηρεάζει την καθημερινή σου ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.