ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπουργείο Υγείας: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στη χώρα μας επιβεβαιωμένο κρούσμα της ηπατίτιδας σε παιδιά»

Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας

Υπουργείο Υγείας: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στη χώρα μας επιβεβαιωμένο κρούσμα της ηπατίτιδας σε παιδιά»

Το υπουργείο Υγείας μέσω διαρροών τονίζει ότι στην Ελλάδα δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στη χώρα μας επιβεβαιωμένο από τον ΕΟΔΥ κρούσμα της ηπατίτιδας σε παιδιά που εμφανίζεται σε έξαρση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ. Όλοι οι φορείς της Υγείας έχουν ενημερωθεί εάν υπάρξει συμπτωματολογία σε παιδιά να έρχονται σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και υπάρχει πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο εάν χρειαστεί».

Θεοκλής Ζαούτης: Πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας και στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως είναι «πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας. Δεν έχουμε ακόμα». και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κρούσμα ακόμα στην Ελλάδα αλλά μπορεί πολύ σύντομα να τον δούμε κι εδώ».

Ερωτηθείς αν λόγω της ετοιμότητας που υπάρχει είναι πιθανόν να υπάρχουν ήδη και στη χώρα μας, υπογράμμισε: «Υπάρχει αρκετά μεγάλη περίπτωση να τον δούμε κι εδώ. Υπάρχουν κρούσματα και στην Ισπανία αυτή τη στιγμή».

Σημείωσε ωστόσο, ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα και κάλεσε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

«Η πλειοψηφία είναι στα παιδιά 3 έως 5 ετών. Υπάρχουν και κάποια μεγαλύτερα παιδιά, αλλά πάνω από 10 ετών δεν έχουμε δει πολλά κρούσματα» πρόσθεσε σχετικά, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια κατά των αδενοϊών. «Είναι ελάχιστα μέχρι στιγμής τα κρούσματα και ακόμα λιγότερα τα σοβαρά, κι αυτό είναι το θετικό» ανέφερε επίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ, επίσης, είναι σε ετοιμότητα να εξετάζουν δείγματα πιθανών κρουσμάτων για την ανίχνευση του αδενοϊού ή άλλων ιών που προκαλούν τέτοια συμπτώματα, επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.