ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού

Συνολικά οι δικαιούχοι πολίτες που έχουν εγγραφεί ανέρχονται σε ποσοστό 55%

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού

Τη στρατηγική παροχής κινήτρων στους νέους γιατρούς και το νέο πλαίσιο λειτουργίας του προσωπικού ιατρού, θα ανακοινώσει την Παρασκευή (20/10/2023), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ήδη σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, η κυρία Αγαπηδάκη παρουσίασε τις παρεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης του θεσμού του προσωπικού γιατρού, στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας.

«Φαίνεται ότι σε κάθε Υπουργικό Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε κρίσιμα θέματα για ένα πεδίο πολιτικής το οποίο, εξάλλου, αποτέλεσε κεντρική μας προτεραιότητα και για το οποίο είχαμε δεσμευτεί επανειλημμένως προεκλογικά ότι θα κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις.

Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Υπουργείο για να ενισχύσουμε τη δεξαμενή των παθολόγων και των γενικών μας γιατρών που θα μπορούν να επιτελούν και χρέη προσωπικού γιατρού, αλλά και τη δρομολόγηση επιπλέον προσλήψεων, 6.500 στο ΕΣΥ, από τις 10.000 που περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι o θεσμός του προσωπικού γιατρού δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως με τα κίνητρα και αντικίνητρα που είχαν προβλεφθεί για τους πολίτες, καθώς στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί στο σύστημα για να καλύψουν τον πληθυσμό.

Αυτό το πρόβλημα θα επιχειρήσει να διορθώσει τώρα, το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, οι δικαιούχοι πολίτες που έχουν εγγραφεί ανέρχονται σε ποσοστό 55%.

Οι εγγεγραμμένοι γιατροί ως προσωπικοί γιατροί είναι 3.448, εκ των οποίων οι 2.218 ανήκουν σε δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και οι 1.230 είναι ιδιώτες που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.