Δολοφονία Β.Στεφανάκου: Άνοιξε ο κύκλος του αίματος μετά την εκτέλεση του «ακριβότερου συμβολαίου θανάτου»

Δολοφονία Β.Στεφανάκου: Άνοιξε ο κύκλος του αίματος μετά την εκτέλεση του «ακριβότερου συμβολαίου θανάτου»

Το δολοφονικό… γαϊτανάκι αντιποίνων μέσα και έξω από τις φυλακές φοβούνται τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ανησυχία που μεγάλωσε από τη διαπίστωση πως αμέσως μετά την άγρια δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, στη Λ. Αθηνών συγκεντρώθηκαν σημαντικά και περιφερειακά μέλη της Greek Mafia, που έφθασαν τα 100 άτομα!

«Ολη η “νύχτα” πέρασε από εκεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προσθέτοντας πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς θα αντιδράσουν εκδικητικά στη δολοφονία του «φίλου» τους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλά ανοιχτά μέτωπα του 58χρονου αποκαλούμενου «βαρόνου» της παρανομίας.

Εκτιμούν πως ο ηθικός αυτουργός υπέγραψε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Βασίλη Στεφανάκου, φοβούμενος ότι θα εκτελεστεί πρώτα το… δικό του, με τη λογική «θα σε φάω πριν με φας», όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Δεν αποκλείουν να πρόκειται για ανακατάταξη στην επικυριαρχία της ελληνικής μαφίας, «μοίρασμα της πίτας» με ανακατανομή των περιοχών παράνομων δραστηριοτήτων ή ακόμη και για ενέργεια από κάποιον «νεόκοπο»-φιλόδοξο κακοποιό, ίσως και δυσαρεστημένο από το θύμα, που αποφάσισε να ανεβάσει το εγκληματικό του προφίλ και ν’ ανέβει στην ιεραρχία της Greek Mafia όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

«Είναι το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου, ακόμη και ως οικονομικό τίμημα, που υπογράφηκε ποτέ στα εγκληματικά χρονικά της χώρας», αναφέρουν εμφατικά αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, με αυτόν που το υπέγραψε να καθίσταται, έστω και προσωρινά, ο απόλυτος κυρίαρχος της εγχώριας παρανομίας.

Η λευκή μοτοσικλέτα

Στο πεδίο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν 29 κάλυκες πολεμικού καλάσνικοφ, ενώ από μαρτυρίες διαπίστωσαν ότι η λευκή μοτοσικλέτα Triumph Tiger είχε κλαπεί στις 4 Δεκεμβρίου 2017 από την περιοχή της Ηλιούπολης.

Ελαβαν κατάθεση από τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου που περιέγραψαν τις κινήσεις του δολοφόνου ως εξής: «Ο Βασίλης Στεφανάκος κατέβηκε τις σκάλες από τα γραφεία της εταιρίας υγραερίου που έχει πάνω από το ζαχαροπλαστείο συμφερόντων του. Οταν έφθανε κοντά στο αυτοκίνητό του ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας που ήταν σταθμευμένη σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ κινήθηκε γρήγορα προς το μέρος του. Τον άφησε να ανοίξει το αυτοκίνητο, να κάτσει στη θέση του οδηγού και πριν προλάβει να κλείσει την πόρτα την κράτησε ανοιχτή με το αριστερό του χέρι και με το άλλο κατάφερε να ρίξει τις πρώτες βολές. Όταν το θύμα άρχισε να καταρρέει έπιασε το πολεμικό όπλο και με τα δύο χέρια, αδειάζοντάς το πάνω του».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μαύρη BMW είχε θωράκιση μόνο στα τζάμια, καθώς κάποιες από τις βολίδες του πολεμικού όπλου, αφού διαπέρασαν το σώμα του Βασίλη Στεφανάκου, διαπέρασαν και την πόρτα του συνοδηγού, ενώ κάποιες άλλες συγκρατήθηκαν από τα αλεξίσφαιρα τζάμια.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει και επεξεργάζονται το πρώτο υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής και κυρίως από το ζαχαροπλαστείο του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ αναμένουν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τη «σάρωση» επικοινωνιών στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτες κλήσεις.

Οι «προφανείς» ύποπτοι
Ανάμεσα στους υπόπτους που έρχονται πρώτοι στο μυαλό των αρμόδιων αξιωματικών συνεχίζει να είναι ο 44χρονος έγκλειστος των φυλακών με τα προσωνύμια «Καράφλας»-«Νταίζη» ή «Σαμπρέλας», με τον οποίο ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αντιπαλότητα από το 2008.

Στις 4 Ιανουαρίου 2017 τον μαχαίρωσαν στις φυλακές Κορυδαλλού οι Αλβανοί ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε συμβόλαιο θανάτου για 50.000 ευρώ και είχε επιχειρηθεί ο θάνατός του με δηλητηριασμένο φαγητό. Τον Μάιο του 2017 ο συνεργάτης του Βασίλης Γρίβας δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά. Δεύτερος ύποπτος είναι ο «αρχηγός» της Ελευσίνας, ο οποίος το 1994 είδε τους Κώστα και Παναγιώτη Βλαστό να δολοφονούν τον αδελφό του. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν «ορκισμένος εχθρός» του Βασίλη Στεφανάκου, και αρχικά έλυναν τις διαφορές τους με βόμβες «μεγατόνων» σε καταστήματα συμφερόντων τους.

«Ενοικιαζόμενοι» εκτελεστές

Το ανησυχητικό για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός πως υπάρχουν πληροφοριακές ενδείξεις «ενοικιαζόμενης» ομάδας εκτελεστών που αποτελείται από τρεις τουλάχιστον αλλοδαπούς και έναν Ελληνα. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «τουρισμό»… πληρωμένων δολοφόνων, που έρχονται, χτυπούν και φεύγουν στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της εκβιαστικής «επεκτατικής πολιτικής» των αντιμαχόμενων συμμοριών. Εμφανίζονται στην Ελλάδα λίγο πριν από τις εκτελέσεις για να προβούν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες παρακολούθησης του στόχου, να παραλάβουν οχήματα και οπλισμό.

Τέτοιου τύπου είναι η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ οι ενδείξεις των πληρωμένων δολοφόνων ήρθαν εντονότερα μετά την εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα. Σε μία από τις τελευταίες δικογραφίες που είχαν σχηματισθεί σε βάρος του, το 2011, κατηγορήθηκε μαζί με 215 ακόμη άτομα για περισσότερους από 300 εκβιασμούς.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στη σελίδα 96 του διαβιβαστικού της Αστυνομίας σε εκείνη τη δικογραφία, όπου είχε προκαλέσει εντύπωση ο διάλογος του Βασίλη Γρίβα με κατηγορούμενο της υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, για την προμήθεια οπλισμού σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η επίμαχη παράγραφος είχε ως εξής: «Τη 15η Μαρτίου 2010 ο Ν.Κ. λέει στον Βασίλη Γρίβα ότι έμαθε πού μένει ο Πετ. καθώς επίσης και το “στενό”, όπως χαρακτηριστικά λέει, που μένει ο Χ. Εμ. Επίσης τη 14η Απριλίου 2010 σε συνομιλία που είχανε πάλι για την ομάδα του Β., ο Ν.Κ. λέει στον Γρίβα ότι γνωρίζει πώς ο Τρ. και ο Αν. (δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι) προμηθεύανε την “ΣΕΧΤΑ” με όπλα».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ογκωδέστατη δικογραφία του 2011, ο «Καράφλας» και οι «εντολείς» της εξόντωσής του ήταν συγκατηγορούμενοι, ως αρχηγοί ξεχωριστών εκβιαστικών ομάδων. Στη δική του ομάδα ανήκαν ο «Μπιλ» (Βασίλης Γρίβας), ο «Μπούμπι», ο «Στρατηγός» (απόστρατος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ.), ο «Αρκούδος», ο «Τουμπανάκιας», ο «Σάκης ή Σγουρομάλλης» (τραυματίστηκε σοβαρά μετά από εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος του στην Ηλεία), και ο «Γάτος».

Στην ίδια δικογραφία κατηγορούνταν τα μέλη μιας τρίτης εκβιαστικής ομάδας με αρχηγό τον «Τσάκι-Τσαν» και μία τέταρτη αυτή του Αγρινίου, γνωστή ως «Ομάδα της Ferrari». Ανάμεσα στους 217 κατηγορουμένους ήταν και 45χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Θαμνάκιας», ο οποίος σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση εναντίον του καθηγητή διαιτησίας Κύρου Βασσάρα, που είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2010 στα Καμίνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.