ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιράκ: Τρομοκρατική επίθεση στη πόλη Νασιρίγια – Πάνω από 50 νεκροί

Ιράκ: Τρομοκρατική επίθεση στη πόλη Νασιρίγια – Πάνω από 50 νεκροί

Πάνω από 50 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Νασιρίγια του νότιου Ιράκ, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τραυματίες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 80, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην πρώτη από τις δύο επιθέσεις, μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε ένα εστιατόριο στην λεωφόρο Ντι Καρ και άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα τους πελάτες. Πάνω από 50 άτομα δέχτηκαν τις σφαίρες των τρομοκρατών. Λίγη ώρα αργότερα, δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ένας εκ των οποίων οδηγούσε ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά, εξαπέλυσαν πολύνεκρη επίθεση σε ένα κοντινό φυλάκιο ασφαλείας.

Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους Ιρακινοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται και τρεις Ιρανοί, με βάση τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της αλ-Μπάθα και της Νασιρίγια, ενώ ακόμη δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης καμία οργάνωση.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περισσότερων από 80 ανθρώπων στο νότιο Ιράκ σήμερα.

Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας Amaq, αναφέρεται ότι τις επιθέσεις διέπραξαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που στοχοθέτησαν ένα εστιατόριο και ένα σημείο ελέγχου, σκοτώνοντας «δεκάδες Σιίτες».

Πηγή: ΑΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.