ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ: «Τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν νέα 11η Σεπτεμβρίου»

Υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ: «Τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν νέα 11η Σεπτεμβρίου»

Επιθέσεις της κλίμακας της 11ης Σεπτεμβρίου σχεδιάζουν ισλαμιστές του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως προειδοποίησε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η Ελέιν Ντιούκ είπε ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές χρησιμοποιούν επιθέσεις με μαχαίρια και οχήματα για να κρατούν σε εγρήγορση τα μέλη τους, να διασπείρουν την προπαγάνδα τους και να αυξάνουν τα έσοδά τους από εισφορές συμπαθούντων, όσο σχεδιάζουν μια μεγάλη έκρηξη, παρόμοια με εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην αμερικανική πρεσβεία του Λονδίνου είπε ότι από τις πληροφορίες που συλλέγουν οι μυστικές υπηρεσίες προκύπτει ότι οι ισλαμιστές μελετούν την κατάρριψη επιβατικών αεροσκαφών για να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες. Η Ντιουκ είπε ότι το «Ισλαμικό Κράτος» διέρχεται τώρα μια «μεταβατική» περίοδο εστιάζοντας σε κάτι θεαματικό.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε το ISIS είτε άλλες, θέλουν να προκαλέσουν μια μεγάλη έκρηξη όπως έκαναν την 11η Σεπτεμβρίου. Θέλουν να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος, οι πληροφορίες είναι σαφείς. Στο μεταξύ διάστημα, ωστόσο, πρέπει να φροντίζουν για τα οικονομικά τους, να παραμένουν στο προσκήνιο και να διατηρούν σε εγρήγορση τα μέλη τους, γι’ αυτό και εξυφαίνουν μικρής κλίμακας τρομοκρατικά σχέδια και τους αρέσει αυτό. Σκοπός τους είναι να σπέρνουν τον τρόμο και μια επίθεση με φορτηγάκι, με αιχμηρό όπλο προκαλεί τρόμο στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εγκαταλείψει τα σχέδια για μεγάλη επίθεση σε αεροπλάνο», επεσήμανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αμερικανίδα υπουργός είπε ότι ΗΠΑ και Βρετανία θα πιέσουν στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της G7 αυτή την εβδομάδα τους γίγαντες των social media να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση για να εμποδίσουν τη διάδοση τζιχαντιστικού υλικού μέσω του Διαδικτύου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.