ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ισραήλ: Συγκεντρώνει τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος των συνόρων με τη νότια Λωρίδα της Γάζας (βίντεο)

Προετοιμάζεται για εισβολή στη Ράφα

Ισραήλ: Συγκεντρώνει τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος των συνόρων με τη νότια Λωρίδα της Γάζας (βίντεο)

Ο ισραηλινός Στρατός έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος των συνόρων με τη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Άρματα μάχης και APC αναπτύχθηκαν κοντά στο ισραηλινό πέρασμα Kerem Shalom την Παρασκευή, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Ράφα, αναφέρει το AP.

Οι Ισραηλινοί ηγέτες λένε ότι η Ράφα είναι το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς στη Γάζα μετά από περισσότερους από έξι μήνες μαχών.

Παρά την εκτεταμένη διεθνή αντίθεση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δεσμευτεί να καταλάβει την πόλη, που βρίσκεται κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων, ως μέρος του σχεδίου του να καταστρέψει τη Χαμάς ως απάντηση στην επιδρομή της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Περίπου 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Γάζας, έχουν συγκεντρωθεί στη Ράφα, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εγκαταλείψει πολεμώντας αλλού στην επικράτεια.

Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, φοβάται ότι μια ισραηλινή επιχείρηση θα θέσει σε κίνδυνο τους αμάχους.

Το Ισραήλ λέει ότι ετοιμάζει ένα σχέδιο για την εκκένωση αμάχων πριν από τη διεξαγωγή οποιασδήποτε επιχείρησης στη Ράφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.