ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

200 μετανάστες πέρασαν σε ισπανικά εδάφη της Β. Αφρικής

200 μετανάστες πέρασαν σε ισπανικά εδάφη της Β. Αφρικής

Περισσότεροι από 200 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική κατάφεραν το απόγευμα του Σαββάτου να περάσουν από την μεταλλική περίφραξη έξι μέτρων που χωρίζει το Μαρόκο και τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στη βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς και ένας αστυνομικός να τραυματιστούν, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Συνολικά 209 μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν στο ισπανικό έδαφος.

Αστυνομικός τραυματίστηκε όταν δέχτηκε επίθεση από μετανάστη, ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση, ενώ τέσσερις μετανάστες που εισήλθαν στην Ισπανία μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Οι δύο ισπανικοί θύλακες στον βορρά του Μαρόκου, Θέουτα και Μελίγια, που αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική, χρησιμοποιούνται συχνά ως πύλες εισόδου στην Ευρώπη από Αφρικανούς μετανάστες, οι οποίοι είτε σκαρφαλώνουν στους συνοριακούς φράχτες είτε επιχειρούν να περάσουν κολυμπώντας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, περίπου 22.900 άνθρωποι έφτασαν παράνομα στην Ισπανία το 2017, αριθμός υπερδιπλάσιος συγκριτικά με το 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.