
Στην τελική ευθεία μπήκε η απόφαση για προφυλάκιση ή μη της Ιωάννας Γάκα και του Ηλία Θεοδωρόπουλου, των δύο γιατρών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, 54 ετών, κατά τη διάρκεια πλασμαφαίρεσης στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι.
Η απολογία της Γάκα κράτησε οκτώ ώρες. Αρνήθηκε πλήρως όσα της αποδίδονται και επέμεινε ότι ενήργησε νόμιμα.
Πριν ξεκινήσει, ο συνήγορός της κατέθεσε αναλυτικό γραπτό υπόμνημα.
Ακολούθησαν ερωτήσεις του ανακριτή για το τι συνέβη μέσα στο ιατρείο την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.
Στις 02:00 ολοκληρώθηκε η απολογία του συζύγου της, ιδιοκτήτη του παθολογικού ιατρείου. Στις 03:30 άρχισε η εξέταση από τον εισαγγελέα γνωμοδότησης, που θα εισηγηθεί την ποινική μεταχείριση για το κακούργημα.
Η διαδικασία στις Ευελπίδες σημαδεύτηκε από αδιαθεσία της κατηγορούμενης. Μετά την απολογία της φέρεται να είχε λιποθυμικό επεισόδιο έξω από το ανακριτικό γραφείο, την ώρα που απολογούνταν ο Θεοδωρόπουλος.
Εκείνος διέκοψε προσωρινά, βγήκε και της έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Έφτασε ασθενοφόρο. Η Γάκα, σε κακή ψυχολογική κατάσταση και κλαίγοντας, αρνήθηκε τη φροντίδα του ΕΚΑΒ.
Οι διασώστες αποχώρησαν χωρίς να την παραλάβουν. Έμεινε στα δικαστήρια μέχρι το τέλος.Στο επίκεντρο της ανάκρισης μπήκαν τα 49 λεπτά από την πρώτη ένδειξη συναγερμού του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης έως την κλήση του ΕΚΑΒ.
Στη δικογραφία έχουν ενταχθεί ψηφιακά δεδομένα της συσκευής, που δείχνουν πότε λειτούργησε και πότε σήμανε ο πρώτος συναγερμός.
Η Γάκα υποστήριξε ότι έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, απέρριψε τον δόλο και είπε ότι το ιατρείο λειτουργούσε νόμιμα.
Η εισαγγελική γνωμοδότηση και η απόφαση του ανακριτή για προφυλάκιση ή περιοριστικούς όρους θα κλείσουν αυτό το στάδιο.
Η κατηγορία αφορά κακούργημα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.