ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Μαλακή» ανακοίνωση του ΝΑΤΟ για Τουρκία και Σκόπια: Τηρεί «ίσες» αποστάσεις

«Μαλακή» ανακοίνωση του ΝΑΤΟ για Τουρκία και Σκόπια: Τηρεί «ίσες» αποστάσεις

Για τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο ενημερώθηκαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στο περιθώριο της Συνόδου που ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες. Στην συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Γενς Στόλντενμπεργκ ρωτήθηκε για το θέμα.

«Συζήτησα και με τον Έλληνα και με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας για το περιστατικό στο ανατολικό Αιγαίο. Ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής. Καλωσόρισα το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί μίλησαν απευθείας μεταξύ τους προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον και τους ενθάρρυνα να το κάνουν και στο μέλλον. Και οι δύο χώρες είναι σημαντικοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Θέλουμε να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», απάντησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ρωτήθηκε και για το θέμα των Σκοπίων: «Είχαμε αποφασίσει στη Σύνοδο του 2008 στο Βουκουρέστι ότι η FYROM θα μπορέσει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ μετά την επίλυση του θέματος της ονομασίας της χώρας», υπενθύμισε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην επίσκεψή μου στα Σκόπια πρόσφατα, ο Πρωθυπουργός Ζάεφ με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ευελιξία από πλευράς του. Μίλησα και με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται υπό τα Ηνωμένα Έθνη. Δεν θέλω να προκαταβάλλω τις εξελίξεις. Ελπίζω ότι οι νέες πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν σε λύση για το θέμα αυτό που μετράει ήδη 20 χρόνια», κατέληξε ο γ.γραμματέας του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.