Σομαλία: Απαγωγή με την απειλή όπλου Γερμανίδας ανώτερου στελέχους στον Ερυθρό Σταυρό

Σομαλία: Απαγωγή με την απειλή όπλου Γερμανίδας ανώτερου στελέχους στον Ερυθρό Σταυρό

Άγνωστοι με την απειλή όπλου απήγαγαν μία Γερμανίδα υπήκοο, η οποία είναι ανώτερο στέλεχος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και συνάδελφοι της γυναίκας, οι άγνωστοι εισέβαλαν με όπλα στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

«Λάβαμε την αναφορά μερικά λεπτά μετά την απαγωγή της και τώρα ψάχνουμε όλη την περιοχή. Ελπίζουμε πως θα τη βρούμε», δήλωσε ο Μοχάμεντ Χουσέιν, αξιωματικός της σομαλικής αστυνομίας, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Μέλη του προσωπικού της ΔΕΕΣ ανέφεραν ότι οι απαγωγείς άρπαξαν τη γυναίκα μέσα από το κτίριο της οργάνωσης και βγήκαν από την πίσω πόρτα, αποφεύγοντας το προσωπικό ασφαλείας στην κύρια είσοδο.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η συνοικία όπου έγινε η απαγωγή αποκλείστηκε από αστυνομικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας αμέσως μετά.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση εναντίον στελεχών οργανώσεων περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σομαλία μέσα σε ισάριθμες ημέρες. Την Τρίτη, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μια σομαλή εργαζόμενη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Μογκαντίσου.

Η εργαζόμενη του ΠΟΥ, η οποία είχε την έδρα της στην πόλη Μπαϊντόα, 245 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μογκαντίσου, είχε πάει στην πρωτεύουσα για να αγοράσει διάφορα είδη από την αγορά Μπακαρά ενόψει του γάμου της όταν οι άγνωστοι την πυροβόλησαν, σύμφωνα με έναν συγγενή της.

Το κίνητρο της δολοφονίας της Μαριάν Αμπντουλάχι δεν είναι σαφές. Οι δολοφόνοι της διαφεύγουν τη σύλληψη.

Στη Σομαλία, στο Κέρας της Αφρικής, επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 1991, όταν πολέμαρχοι ανέτρεψαν τον Σιάντ Μπαρέ πριν στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.