Ανώτατη πηγή ΥΠΕΘΑ στο pronews.gr: «Η ελληνική σημαία που υποτίθεται κατέβασαν οι Τούρκοι κυματίζει στο νησί »

Ανώτατη πηγή ΥΠΕΘΑ στο pronews.gr: «Η ελληνική σημαία που υποτίθεται κατέβασαν οι Τούρκοι κυματίζει στο νησί »

Ανώτατη πηγή ΥΠΕΘΑ σε αποκλειστική δήλωση στο pronews.gr διαψεύδει τον Τούρκο πρωθυπουργό Μ.Γιλντιρίμ ότι αφαιρέθηκε η ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάς αλλά και από το Πρασονήσι.

Πιο συγκεκριμένα:

«Το πρωί η ελληνική ακτοφυλακή πέρασε από τα νησιά και οι σημαίες ήταν εκεί. Δεν υπάρχει καμία μεθύστερη ενημέρωση, αλλά οι σημαίες μας είναι ακόμα εκεί. Κανένα τουρκικό πλωτό ή εναέριο μέσο δεν πλησίασε τις νήσους Ανθρωποφάγους.»

Αξίζει να σημειωθεί πως η νησίδα Μικρή Ανθρωποφάς δεν είχε ποτέ σημαία, αλλά την Παρασκευή τρείς νεαροί τοποθέτησαν ελληνική σημαία.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, με αφαίρεση ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα ανοιχτά των Φούρνων, από Τούρκους κομάντος.

Μετά την ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ και τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου για το περιστατικό με την ελληνική σημαία, σειρά έχει ο δήμαρχος Φούρνων Ιωαννης Μαρούσης να διαψεύσει τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ανέφερε ότι η ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα .

«Οι νεαροί αυτοί ήρθαν εδώ για διακοπές το Πάσχα και τώρα έχουν φύγει. Πήγαν σε βραχονησίδες του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων. Δεν ξέρω σε ποια αναφέρεται ο κ. Γιλντιρίμ.

Τι δουλειά έχει η τουρκική νησίδα στο σύμπλεγμα των Φούρνων; Τα παιδία πήγαν σε τρεις βραχονησίδες στη νότια πλευρά του νησιού και μία στη βόρεια και τοποθετησαν σημαίες. Σε αυτά τα τέσσερα σημεία κυματίζουν οι σημαίες που έβαλαν. Δεν υπήρχαν πριν σημαίες. Αν είναι τόσο εύκολο να έρθουν όπως λέει ο κ. Γιλντιρίμ και να κατεβάσουν τις σημαίες , θα διαφωνήσω».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «Mε βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο πρωθυπουργός από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα.»

Σημείωσε ακόμη ότι η θεωρία των γκρίζων ζωνών, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.