ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαίνεται η φωτιά στο Ρυτό Κορινθίας – Εκκενώθηκε κατασκήνωση (φωτό,βίντεο)(upd)

Μαίνεται η φωτιά στο Ρυτό Κορινθίας – Εκκενώθηκε κατασκήνωση (φωτό,βίντεο)(upd)

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε κατασκήνωση. Δεν απειλούνται οικισμοί λέει η Πυροσβεστική…

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και έχει εξαπλωθεί λόγω των ανέμων, εντάσεως 5 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Με υπόδειξη της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε, -καθαρά για προληπτικούς λόγους- η μεγάλη κατασκήνωση του RANCH και τα εκατοντάδες παιδιά μεταφέρονται σε άλλη περιοχή.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης, η πυρκαγιά είναι μεγάλη και καίει σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, όπως ο ίδιος δήλωσε, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση με 550 παιδιά στην περιοχή του Σοφικού τα οποία είναι ασφαλή και έχουν μεταφερθεί σε σχολεία μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς.

Παράλληλα ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και απέκτησε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, ωστόσο «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων -και ιδιαιτέρως των εναέριων μέσων- ήταν άμεση και έχει συμβάλει στον περιορισμό της αρχικής έντασης της πυρκαγιάς. Παράλληλα συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει».

Αναφορικά με την εκκένωση της κατασκήνωσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παιδιά έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται ασφαλή στο Γυμνάσιο Σοφικού.

Η φωτιά, που έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, δεν απειλεί, αυτή την ώρα τουλάχιστον, οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζονται στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά πριν νυχτώσει, οπότε δεν θα υπάρχει η αρωγή των εναέριων μέσων.

Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι έχουν πέσει πλέον, ενώ νωρίτερα έβρεξε για λίγο στην περιοχή. Όμως δεν έγινε εφικτό να περιοριστεί, λόγω της βροχής, η πυρκαγιά.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν αυτή την ώρα 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

—————————————————————————

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Ρυτό Κορινθίας, ενώ με υπόδειξη της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Η φωτιά, η οποία έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, δεν απειλεί προς ώρας οικισμούς. Οι άνεμοι φαίνεται να έχουν κοπάσει πλέον στο σημείο, ενώ νωρίτερα έβρεξε για λίγο, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί ιδιαίτερα η έκταση της πυρκαγιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων. Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.