ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βίντεο: Ουκρανικό αυτοκινούμενο α/α σύστημα καταστρέφεται από ρωσικό αιωρούμενο πυρομαχικό Lancet

Συνεχή χτυπήματα από ένα φθηνό και σε μαζική παραγωγή σύστημα

Βίντεο: Ουκρανικό αυτοκινούμενο α/α σύστημα καταστρέφεται από ρωσικό αιωρούμενο πυρομαχικό Lancet

Τα ρωσικά drone Lancet έχουν αποδειχθεί η μάστιγα του ουκρανικού στρατού καθώς με κόστος λίγων χιλιάδων ευρώ κάθε λόχος έχει αποκτήσει ικανότητες βολής ακριβείας.

Ακόμα ένα θύμα του μοναδικού αυτού οπλικού συστήματος ήταν ένα ουκρανικό ΤΟΜΠ τύπου MT-LB που έφερε σύστημα αεράμυνας τύπου ZU-23-2.

Το ΤΟΜΠ βρίσκονταν σε θέση απόκρυψης αλλά το περιφερόμενο πυρομαχικό  το εντόπισε και τότε απλά μετέπεσε σε drone-αυτοκτονίας καταστρέφοντάς το.

Το χτύπημα ήταν απευθείας στο α/α πυροβόλο και η φωτιά που ξέσπασε τύλιξε όλο το ΤΟΜΠ καταστρέφοντάς το.

Στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μια τεχνολογία που έχει αναδειχθεί ως σημαντική απειλή είναι το Ρωσικό περιφερώμενο πυρομαχικό / περιπλανώμενο πυρομαχικό (Loitering Munition) Zala Lancet. Α

Αναπτύχθηκε από την ZALA Aero Group, θυγατρική της ρωσικής αμυντικής εταιρείας Καλάσνικοφ ενώ είδε για πρώτη φορά επιχειρησιακή χρήση στην Συρία τον Νοέμβριο του 2020.

Τα περιφερόμενα πυρομαχικά Lancet έχουν σχεδιαστεί για επιχειρήσεις μεσαίου βεληνεκούς, ικανά να καλύπτουν αποστάσεις έως και 40 χιλιόμετρα. Αυτό που τα ξεχωρίζει από τα παραδοσιακά UAV είναι η ικανότητά τους να περιπλανώνται σε μια περιοχή στόχο για περίπου 40 λεπτά.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των περιφερώμενων πυρομαχικών Lancet της Ρωσίας είναι η ταχύτητά τους, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 300 km/h.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η ταχύτητα, σε συνδυασμό με προηγμένα οπτικο-ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα καθοδήγησης, επιτρέπει υψηλή ακρίβεια κατά το χτύπημα στόχων. Όσον αφορά το κόστος, αυτά τα Ρωσικά loitering munition έχουν τιμή περίπου 35.000 $ σύμφωνα με πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.