Χαμός στη Θεσσαλονίκη από παράνομους μετανάστες: Μπαίνουν ανενόχλητοι από τον Έβρο και πάνε μόνοι τους στην Αστυνομία

Χαμός στη Θεσσαλονίκη από παράνομους μετανάστες: Μπαίνουν ανενόχλητοι από τον Έβρο και πάνε μόνοι τους στην Αστυνομία

Εκατοντάδες είναι οι παράνομοι μετανάστες που συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες και να πάρουν στα χέρια τους έγγραφα που θα τους επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή τους στη νέα τους πατρίδα την Ελλάδα.

Η ταλαιπωρία τους είναι απερίγραπτη.

Ορισμένοι περιμένουν από χθες τη νύχτα καθώς διανυκτέρευσαν έξω από την είσοδο των κεντρικών γραφείων της ΕΛ.ΑΣ. στη συμπρωτεύουσα, όπου κοιμήθηκαν στο πεζοδρόμιο και στο γρασίδι.

Η κατάσταση με την αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας και από τον Έβρο χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο έχει προκαλέσει το αδιαχώρητο στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων του ακριτικού νομού, με συνέπεια αρκετοί που έρχονται να χρειάζεται να καταγραφούν στη Θεσσαλονίκη, αφού στα σύνορα ούτε καν «συλλαμβάνονται.»

Με άλλα λόγια μπαίνουν εντελώς ελεύθερα και οδηγούνται από μόνοι τους στην Αστυνομία προκειμένου να «συλληφθούν» για να αποκτήσουν χαρτιά.

Η «σύλληψη» ουσιαστικά μόνο τέτοια δεν είναι απλά έχει το χαρακτήρα της διαδικασίας μονιμοποίησης.

Μέσα σε ένα μήνα τριπλασιάστηκαν όσοι μπήκαν στη χώρα μας διασχίζοντας τον Έβρο, καθώς οι Τούρκοι, , άνοιξαν τη δική τους πλευρά των συνόρων και η οποία από την αντίστοιχη ελληνική είναι απόλυτα ανοικτή.

Παράνομοι μετανάστες όπως λένε μπήκαν με βάρκες στην Ελλάδα και στη συνέχεια καταγράφηκαν τα στοιχεία τους από την αστυνομία, (η περίφημη σύλληψη). Έμειναν για περισσότερες από δέκα ημέρες στις υπηρεσίες του Έβρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους αλλοδαπούς που μπαίνουν ετσιθελικά στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι όμως που συγκεντρώνονται έξω από την κεντρική αστυνομική υπηρεσία είναι μετανάστες από διάφορες χώρες, όπως Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Αφγανιστάν.

Κυρίως νεαροί άνδρες που δεν καταγράφηκαν από καμία υπηρεσία στον Έβρο, αφού έφτασαν στη Θεσσαλονίκη χωρίς να έχουν «συλληφθεί» τυπικά.

Λένε ότι περιμένουν μέχρι και δύο ημέρες για να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία τους και να πάρουν έγγραφα που επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή τους για ένα μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περισσότεροι πάντως ήδη σχεδιάζουν να φύγουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πάλι με τη βοήθεια διακινητών, αλλά εκεί υπάρχει το πρόβλημα ότι οι αρμόδιες αρχές (με πρωτοστάτη το ΛΣ) κάνουν πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τους απαγορεύσουν την έξοδο από τη «χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.