Πέλλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που έκλεβε αγροτικά αυτοκίνητα και τα πουλούσε με ψεύτικα στοιχεία

Πέλλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που έκλεβε αγροτικά αυτοκίνητα και τα πουλούσε με ψεύτικα στοιχεία

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα Ρομά έκλεβαν αγροτικά αυτοκίνητα στην Πέλλα και, παραποιώντας εν συνεχεία τα στοιχεία τους, τα πουλούσαν σε κόσμο. Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, ενώ εις βάρος των τεσσάρων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, κλοπές, πλαστογραφία και απάτες.

Από την Ασφάλεια Πέλλας, που ερεύνησε την υπόθεση, διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής η εμπλοκή των παραπάνω σε εννέα περιπτώσεις οχημάτων που εκλάπησαν την περίοδο 2009-2017 από περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και πωλήθηκαν ως «μαϊμού» με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η χαρακτηριζόμενη ως «σπείρα» από τη παράνομη δραστηριότητά της εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Οι ίδιοι κατηγορούμενοι φαίνεται επιπλέον ότι χρησιμοποίησαν τους αριθμούς πλαισίου ακόμη πέντε οχημάτων που είτε έκλεψαν είτε αγόρασαν για τον σκοπό αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κακουργηματική δικογραφία που σχηματίστηκε αποστέλλεται στην αρμόδια εισαγγελία πλημμελειοδικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.