ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα κακοτυχία στο ΠΝ – Βοηθητικό πλοίο του Στόλου προσάραξε (και αυτό) έξω από τον Πόρο!

Νέα κακοτυχία στο ΠΝ – Βοηθητικό πλοίο του Στόλου προσάραξε (και αυτό) έξω από τον Πόρο!

Τι συμβαίνει στο ΠΝ; Μετά την προσάραξη της φρεγάτας «Κανάρης» έξω από τη νησίδα Αταλάντη δίπλα στην Ψυτάλλεια είχαμε κι άλλη προσάραξη πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στις νησίδες Τσεβελίνια στον Πόρο.

Πρόκειται για το Πλοίο Αλιείας Τορπιλών ΑΡΑΧΘΟΣ.

Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό προκειμένου να αποκολλήσει το βοηθητικό πλοιάριο του στόλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο ΠΑΤ “Άραχθος” και ούτε υπήρξαν τραυματισμοί και μετά τη ρυμούλκηση του και την μεταφορά του στα ναυπηγεία θα εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια η κατάστασή του μετά την προσάραξη.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τέσσερα πλοία αλιείας τορπιλών (ΠΑΤ). Είναι όλα σκάφη τύπου «430 Α» κατασκευασμένα στα γερμανικά ναυπηγεία ‘Schweers, Bardenfleth’ στα μέσα τις δεκαετίας του 1960.Το ΠΑΤ Άραχθος (Α-461) (πρώην γερμανικό TF 108, πρώην Y 874), ναυπηγήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1965 για λογαριασμό του γερμανικού Ναυτικού.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το παρέλαβε στις 12 Απριλίου 1990.

Τα νησάκια Τσεβελίνια είναι δύο μικρά νησιά που σχηματίζουν ένα “επικίνδυνο” ναυτικό πέρασμα στην ανατολική άκρη της Τροιζηνίας.

Το μήκους 24,9 μέτρων πλοίο, επέστρεφε από άσκηση, όταν κόλλησε σε αβαθή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ στην περιοχή δεν επικρατούσαν άσχημες συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποστολή του πλοίου είναι η αλιεία τορπιλών ύστερα από τις εκπαιδευτικές βολές των πλοίων, των υποβρυχίων, των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων του στόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.