ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό θα είναι το TF-X – Τα χαρακτηριστικά του νέου τουρκικού μαχητικού – Άγνωστο το ζήτημα του κινητήρα (βίντεο)

Αυτό θα είναι το TF-X – Τα χαρακτηριστικά του νέου τουρκικού μαχητικού – Άγνωστο το ζήτημα του κινητήρα (βίντεο)

Οι τουρκικές αρχές έκαναν για ακόμα μαι φορά ανακοινώσεις για το νέο τους μαχητικό που φέρει τον κωδικό TF-X, σε ότι αφορά με την γενική του διαμόρφωση και τα κύρια τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Έτσι το πρωτότυπο που θα πετάξει το πριν το 2023 θα έχει ικανότητα supercruise και μέγιστη ταχύτητα που θα αγγίζει τα 2μαχ.

Έχει δοθεί βαρύτητα στην επίτευξη ευελιξίας ενώ το αεροσκάφος που θα κάνει εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών θα είνα ιδικινητήριο.

Έτσι η κατασκευάστρια εταιρεία με αυτά ως δεδομένα ανακοίνωσε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά που είναι τα κάτωθι:

Κινητήρες: 2 x ώσης 20.000 lb (όπως έχουμε αναφέρει σε άλλο άρθρο μας άγνωστος παραμένει πλέον ο τύπος τους)

Επιχειρησιακή οροφή: 55.000ft

Μέγιστη ταχύτητα: 2 Mach

Ακτίνα δράσης: 600 ν.μ.

Mήκος: 19 m (60 ft)

Εκπέτασμα πτερύγων: 12 m (39 ft)

Πτερυγική Επιφάνεια: 60 m ² (670 ft ² )

Αυτά τα χαρακτηριστικά κατατάσσουν το μαχητικό στην κατηγορία των EF-2000/Rafale με χαρακτηριστικά stealth (όσο μπορούν να ενσωματωθούν αλλά σε κάθε περίπτωση όχι με βάση τα όσα ξέρουμε με το F-35) και ίσως κλέβει κάτι από την φιλοσοφία του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57.

Την σχεδίαση του μαχητικού μαζί με την τούρκικη εταιρεία έχει αναλάβει και η βρετανική BAe Systems

To δε ραντάρ του αεροσκάφους είναι της Aselsan τύπου AESA τεχνολογίας GaN.

Τέλος οι κινητήρες αν και είχε αποφασιστεί να είναι οι EJ-200 η γερμανική εμπλοκή ίσως στρέψει την Τουρκία σε άλλον κινητήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.